milivolt electronics world news Dou_Trkistan_insan_haklar_ihlali_iin_BMye_bavurdu-didimhaber.net
01-07-2015

Dou Trkistan insan haklar ihlali iin BMye bavurdu

Dou_Trkistan_insan_haklar_ihlali_iin_BMye_bavurdu

Aydn Baro Bakan Gökhan Bozkurt, Birlemi Milletler (BM) Genel Merkezi’ne bavurduklarn belirterek, "Çin Devleti hakimiyetinde bulunan Dou Türkistan'da yaanan hak ihlallerinin aratrlp rapor hazrlanmasn talep ediyoruz.” dedi.

Aydn Barosu adna bavurularn gönderdiklerini belirten Baro Bakan Gökhan Bozkurt, Uygur Türkleri’ne yönelik Çin’in bask ve iddetini artrdn söyledi. Bozkurt, “Çin Halk Cumhuriyeti tarafndan Dou Türkistan bölgesinde uzun yllardan beri asimilasyona tabi tutulan Uygur Türkleri’ne yönelik sistematik bask ve iddet artarak devam etmektedir. nsan Haklar Evrensel Bildirgesi ile insanlk onurunun bir parças olarak kabul edilen ilkelere göre herkes, düünce ve inanç özgürlüüne sahiptir. Dou Türkistan'da yaananlar ihtilafsz hak ihlalidir. Çin Devleti hakimiyetinde bulunan Dou Türkistan'da yaananlar ile ilgili hak ihlallerini tespiti ile aada belirtmi olduumuz konularda hak ihlallerinin aratrlp rapor hazrlanmasn talep ediyoruz.” dedi.

Bozkurt, öyle konutu: “Dou Türkistan’da yaayan Müslüman Türklerin düünce, ifade hürriyeti, barç örgüt kurma hakk, toplanma hakk, siyasi haklar; kanun önünde eitlik hakk, aznlk haklar, eitim, çalma haklar, mülkiyet hakk, seyahat hakk ve serbest seçimlere katlma hakk ile adalet, haysiyet ve ünü koruma, göç ve iltica gibi haklar kullanmalarnn mümkün olmadnn incelenerek raporlanmasn talep ediyoruz. Dou Türkistan'da devlet memurlarnn, isçilerin ve örencilerin ibadet yerlerine gitmeleri ve ibadetle megul olmalarnn yasakland, ibadet yapt tespit edilen kiilerin iten ve okuldan atld, Ramazan aynda oruç tutmann yasakland, oruç tutan Müslüman Uygur Türkleri’nin filendii, cezalandrld, bu kiilerin keyfi olarak gözetim altna alnd ya da para cezalarna çarptrld, dini eitim almak isteyenlerin herhangi bir ekilde gidebilecei bir eitim kurumu bulunmad, camilerde ise dinî deerler yerine devlet yasalarnn tebli edildii, evlerinde dini kitap bulundurmann bir suç unsuru olarak kabul edildii, kitaplara el konulduu cezalar verildii, ibadet anlamna gelebilecek pek çok davrann yasakland, camilerin kapatld yönündeki ihbar edilen vakalarn aratrlmas gerekmektedir.”

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..