milivolt electronics world news Hastanelerde_lm_oran_artt-didimhaber.net
01-07-2015

Hastanelerde lm oran artt

Hastanelerde_lm_oran_artt

Aydn Tabip Odas Bakan Metin Aydn, Salk Bakanl hastanelerinde artan ölümlere dikkat çekti. Salk Bakanl 2014 Kamu Hastaneleri statistik bilgilerine göre Salk Bakanl’na bal hastanelerde ölümlerin arttna dikkat çeken Aydn Tabip Odas Bakan Metin Aydn, Bakanlk hastanelerinde ölen hasta says 2010 ylnda 83 bin 886 iken 2014 ylnda yüzde 39,3 artla 116 bin 866'ya yükseldiine dikkat çekti. 

Tabip Odas’nda düzenlenen basn toplantsnda konuan Aydn Tabip Odas Bakan Metin Aydn, “statistik yllnda ölüm oranlarndaki yüksek artla ilgili herhangi bir açklamaya yer verilmedi. Ayn dönemde erken ölümler içerisinde yer alan 65 ya altndaki kiilerin ölüm oran 2010'da yüzde 34 iken 2014'de yüzde 31,4'e geriledi. Yine 2010 ylnda Türkiye'de kaba ölüm hz binde 5 iken 2013 ylnda binde 4,9'a geriledi. Yani bu dönemde kaba ölüm hz azalrken Salk Bakanlna bal hastanelerdeki ölümlerde yüzde 40 art gözlenmesi ciddi ve aratrlmas gereken bir olaydr." diye konutu. 

2010–2013 döneminde Türkiye'de bebek ölümlerinin de yüzde 21 arttn ifade eden Aydn öyle konutu: "Türkiye u anda kii ba 10.410 dolar milli gelire sahip ve ylda 697 dolar kii ba salk harcamas yapyor. Bu paraya göre olmas gereken bebek ölüm hz binde 8,7. Oysa u anda Türkiye'deki bebek ölüm hz binde 12.Yani Türkiye'de u anki bebek ölüm hz olmas gerekenden yüzde 37 daha fazla. Tüm bu sonuçlara topyekûn baktmzda ise TÜK verilerine göre 2010–2014 döneminde Türkiye'de toplam ölümler yüzde 6,8 artt. Aydn ili salk verilerine baktmzda ise 2014 ylnda kaba ölüm hz Türkiye ortalamasndan yüzde 28,toplam ölen says ise yüzde 14 daha fazla artmtr. Yine 2010–2013 dönemi Aydn'da ölen bebek says yüzde 30 artmtr.” 

"Aydn'da bebek ölümlerinin, kanser oranlarnn, toplam ölümlerin Türkiye ortalamasndan daha fazla artmasnn sebebi ve sorumlular kimlerdir ve nedir" diye soran Aydn “Aydn ilinin ülke bütçesinden, gelimilik ve kalknma payndan salk ve sosyal hizmetler için Türkiye ortalamasnn altnda pay almasnn sorumlusu kimdir? Aydn'a tek bir tane fazla hasta yata, salk tesisi kazandrmayp hastalar havasz bodrum katlarnda ve kou sisteminde yatmaya zorlayan, kalc bir salk tesisi kazandrmayp 'baraka düzeninde salk hizmeti vermeyi' baar olarak gören, ülke kaynaklarnn israfna sebep olan kimlerdir? Biz Türkiye ve Aydn'da yaamlarmzn, gelecek ümitlerimizin neoliberal küresel salk politikalarna, Türkiye'de onlara taeronluk yapan sistem aktörlerinin insafna braklmasn, tüm bunlarn kaderimiz olarak bize dayatlmasn kabul etmiyoruz. Biz ölmek deil yaamak istiyoruz.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..