milivolt electronics world news 500'den_fazla_kez_kalbi_duran_hasta,_salna_kavutu-didimhaber.net
02-07-2015

500'den fazla kez kalbi duran hasta, salna kavutu

500'den_fazla_kez_kalbi_duran_hasta,_salna_kavutu

Aydn’a kamyonuna yük almaya giden Nuri Teke (51) kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldrlan Nuri Teke, tedavi altnda 3 gün içinde 500’ün üstünde kriz geçirdi. Geçirdii kalp krizlerinde Teke’nin 150 kez duran kalbi, her seferinde yeniden çaltrld. Kalp krizleri önlenemeyen Teke, özel olarak donatlan ambulansla Denizli’ye götürülerek orada tedavi edilerek salna kavutu.

Aydn’n Çine ilçesine yük almaya giden kamyon oförü Nuri Teke, kamyonuna yüklenmesini beklerken fenalat. Kalp krizi geçirdii belirlenen Teke, Aydn Devlet Hastanesi’ne kaldrld. Hem yolda, hem de hastaneye kaldrldktan sonra birçok kez kalp krizi geçiren Teke, ayn gün içinde iki defa ameliyat ve bir defa da anjiyo edildi. Hastanedeki tüm müdahalelere ramen kalp krizi ataklar önlenemeyen Teke, buradan özel bir hastaneye sevk edildi. Buradaki doktorlar, baka doktora da danarak, hastann ablasyon yöntemiyle tedavi ansnn olduunu ama bunun zmir ve Denizli’de yaplabileceini belirtti. Sürekli kalp krizi geçirmeye devam eden ve makineye bal yaama tutunan Teke’nin Denizli’ye nakli için özel ambulans dizayn edildi. Ambulansa 2 saat pil ömürlü kalp-akcier makinesi, balon cihaz ve vantilatör monte edilerek hastann kaybedilmemesi için ambulansn 2 saat içerisinde Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne ulatrlmas gerekiyordu. Tüm hazrlklar tamamlannca Aydn ve Denizli polisiyle irtibata geçilerek kavaklarda polisin yolu açmas sayesinde hasta Denizli’ye yetitirildi. Teke’nin Aydn’dan itibaren tedavisini üstlenen ve kendisiyle birlikte Denizli’ye giden Kalp Damar Cerrahisi Uzman Opr. Dr. Mustafa Ünal ile Pamukkale Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Harun Evrengür’ün katld operasyonla Teke bir kez daha ameliyat edildi. Operasyondan yaklak 2 saat sonra da ayn ambulansla tekrar Aydn’a götürüldü.

Hastann u anda salna kavutuunu belirten Opr. Dr. Mustafa Ünal, hastann kendilerine ilk getirildiinde kalbinin sürekli durduunu, cihazla çaltrdklarn söyledi. u anda salna kavutuunu ve kamyon oförlüüne geri dönüp dönemeyeceine karar vereceklerini ifade eden Ünal, kalp rahatszlnn sona erdiini ve hastay normal servise çkardklarn belirti. Dr. Ünal öyle konutu: "Anjiyo sonrasnda ameliyat yaptk, düzelmedi. Kalp krizi sklamaya balad. Sürekli kalbi duruyordu. Bu, beyin dolamn bozacakt. Kalp akcier makinas var, o cihaza baladk. Hastann kalbi yine durmaya devam etti. Günde 100-150 defa kalbi duruyordu. Kalpteki ritim bozukluu olan yeri bularak yakmak ve devre d brakmak gerekiyordu. lgili yerlerle görütük. En uygun yer Denizli idi. Bunun için ambulanstaki gereksiz cihazlar sökerek bu cihazlar yerletirdik. Cihazn pili 2 saat dayanyordu. Yolda sorun çkar diye polisle irtibata geçtik, polis de bize yolda destek verdi. Bir saat 45 dakika sonra Denizli’ye vardk. Ameliyata aldk. Burada hastamzn kalbini 1,5 dakika durdurduk, kalbin bozuk yerinin etrafn yaktk. Tedavi sonras dönüümüz rahat oldu. Krmz klarda da durarak geldik. Hastamz salna kavutu. Hastamz yemek yiyor, dolayor, herkes çok mutlu. Artk hastamzn kalbi durmuyor.” 

Sürekli gözetim altnda tutulan Teke’yi ei erife Teke ve kz Tuba Teke bir an olsun yalnz brakmad. 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..