milivolt electronics world news Karina_Dalyannda_yumurtadan_220_Tepeli_Pelikan_yavrusu_kt-didimhaber.net
08-07-2015

Karina Dalyannda yumurtadan 220 Tepeli Pelikan yavrusu kt

Karina_Dalyannda_yumurtadan_220_Tepeli_Pelikan_yavrusu_kt

Tepeli pelikanlarn üreme alan Büyük Menderes Deltas’nda yumurtadan 220 yavru pelikan çkmay baard. Ekosistemi Koruma ve Doa Sevenler Dernei (EKODOSD) Bakan Bahattin Sürücü, Karina Dalyan’nda yaplan Tepeli Pelikan saymlarnda toplam 4 ayr kolonide 140 çiftin yuva kurduklar ve toplam da yaklak 220 yavrunun dünyaya geldii tespit ettiklerini belirtti.
Tepeli pelikan
Nesli küresel ölçekte tehlike altnda olan Tepeli Pelikan (Pelecanus crispus), Büyük Menderes Deltas, Gediz Deltas, Manyas ve Akta gölleri üreme alanlar arasnda yer alyor. Orman ve Su leri Bakanl, Doa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüü, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Tabiat Tarihi Aratrma ve Uygulama Merkezi ve EKODOSD ibirliiyle yaplan çalmalarla, pelikanlarn art gösterdii belirtildi. Karina dalyan üreme alanlarnda Tepeli Pelikanlarn saymlarn yaptklarn belirten EKODOSD Bakan Bahattin Sürücü, “Tepeli Pelikanlar’n üreme baars sevindirici bir ekilde yüksek olsa da, üreme kolonisi civarnda köpek, yrtc ve yaban domuzlarna ait ayak izleri tespit edilmi olmas önemli bir tehdittir. Yaplan koruma çalmalar kapsamnda, Büyük Menderes Deltas Karina Dalyan’nda EKODOSD ve EGE Üniversitesi ibirliiyle, Türkiye’nin Can Hibe Programyla, WWF-Türkiye (Doal Hayat Koruma Vakf)’nn destekledii yapay üreme platformlar yaplmt. Büyük Menderes Deltas’nda ilk kez denenen yapay üreme platformunda önemli bir üreme baars elde edildi. Bu alanda 15 çift Tepeli Pelikan ve 2 çift Gri Balkçln üredii görüldü. Önümüzdeki yl platform üzerinde 30-40 çift Tepeli Pelikann üreyebilecei düünülmektedir. Yaplacak planlamalarla, ky kordonunda tehdit altnda olan kolonilerin daha güvenli olan yapay platformlara gelmesi için, önümüzdeki yllarda çoaltlmas düünülmektedir.” dedi.
Tepeli pelikan
Büyük Menderes Deltas’nda balkçlarn Tepeli Pelikanlarn üreme dönemlerinde hassasiyet gösterdiklerini de belirten Sürücü, “Karina balkçlar pelikanlarla bark içinde yaamakta, hatta ekonomik deeri pek fazla olmayan balklar pelikanlara sunmaktadrlar. Tepeli Pelikanlar koruma ve izleme çalmalarnn yan sra, pelikanlar en iyi ekilde tantmak ve bir yandan da yerel ekonomiye ve bölge turizmine katk yapmasn salamak için, Doa Koruma ve Milli Parklar ve sivil toplum örgütleri ibirliiyle, Doanbey’de pelikan enlikleri gibi etkinlikler ve turizme yönelik çalmalar düünülmektedir.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..