milivolt electronics world news Atk_yalar_evlere_deterjan_olacak-didimhaber.net
10-07-2015

Atk yalar evlere deterjan olacak

Atk_yalar_evlere_deterjan_olacak

Aydn Efeler Belediyesi, atk ya toplama kampanyas balatt. Muhtarlklar araclyla gerçekleecek atk ya toplama kampanyasnda 5 litre atk ya getiren vatandalara 1 litre sv deterjan hediye edilecek. Bu kampanya ile çevre, su ve doann atk yalarla kirlenmesinin önüne geçileceini ve atk yalarn yeniden ekonomiye kazandrlacan belirten Efeler Belediye Bakan Mehmet Mesut Özakcan, tüm ev hanmlarn, lokantalar, otelleri ve ya kullananlar kampanyaya destek vermeye çard.

Atk yalarn su ve çevre kirliliine dikkat çeken Efeler Belediye Bakan Mehmet Mesut Özakcan, 14 mahalle muhtarnn da katksyla atk ya toplama çalmalarnn baladn söyledi. Atk yalarn bio atk deerlendirme firmas tarafndan toplanacan ve deerlendirileceini ifade eden Efeler Belediye Bakan Mehmet Mesut Özakcan, 5 litre ya getiren vatandalara firmann deterjan hediye edeceini söyledi. Bir litre ya ile 1 milyon litre suyun kirlendiini ifade eden Özakcan, “Atk yalar ekotoksik özellie sahiptir. Alc ortam kirleterek, ortamda yaayan canllarn yaam alanlarn yok ederek tahribata yol açar. Atk yalar suya kart zaman; temiz su yüzeyini kaplar ve suyun hava ile temasn engeller. Havadan suya oksijen transferini önler, zamanla oksijenin azalmasna sebep olur. Denize, akarsuya ve göle ulaan bitkisel atk yalar, kulara, balklara ve dier canl türlerine zarar vermektedir. Lavaboya döküldüünde, kanalizasyon sistemine svanr. Kanalizasyon borusu içindeki atklarn yapmasna borunun daralmasna ayrca, yüzde 40 orannda kanalizasyon sisteminin tkanmasna sebep olur. Kanalizasyona dökülen yalar atk su artma tesislerine zarar verir ve iletme maliyetini artrr." dedi.

Bitkisel ya atklarnn çöp içerisine atlmas veya dökülmesinin yasak olduunu da belirten Özakcan, “Çöpe dökülen atk yalar çöp depolama alannda sk sk yangn çkmasna neden olmaktadr. Çöp depolama alan ileticileri kzartma yalarnn çöpe karmamasn isterler. Köpekler, aylar ve baz ku türleri bitkisel ve hayvansal ya atklarn severler. Bu durum hayvanlarn bu depolama alanna gelmesine neden olur. Kullanlm yalar yer alt sularnn kirlenmesine neden olabilir. Kirlenen yer alt sularn temizlemek çok çok pahal ve zordur. Yer alt sular her ülke için önemli bir içme suyu kaynadr. Atk yalarn soba, frn gibi yerlerde yaklmas yasaktr. Atk yalar yakld takdirde içindeki ar metal ve klor bileenleri hava ile birlikte, atmosfere salnarak hava kirliliine neden olmaktadr. Topraa döküldüü zaman topran yapsn bozar verim kaybna neden olur dolaysyla bitkilere zarar verir. En önemli yaam kaynamz olan sularmz, hzla kirletir. nsan sal açsndan oldukça zararldr. Çevre kirliliini önlemek, çevre ve insan saln korumak için oluan bitkisel atk yalar, bitkisel atk ya toplama sistemine verilmesi gerekmektedir.” dedi.

Hali hazrda Efeler ilçesi snrlarnda bulunan 175 bitkisel atk ya üreten kurum, kurulu ve iletme ile yllk sözleme yapldn aktaran Özakcan, “Baz okullar, yurtlar ve kamu kurumlarnda da toplama noktalar bulunmakta olup ilçemiz snrlar dahilinde yaklak olarak 200 noktadan bitkisel atk ya toplanmaktadr.” dedi.

Bakan Özakcan, daha sonra firma yetkilisi Tunay Toksöz ile protokolü imzalad.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..