milivolt electronics world news TEOG_snav_ve_yerletirmede_yaanan_skntlar,_kabul_edilemez-didimhaber.net
10-07-2015

TEOG snav ve yerletirmede yaanan skntlar, kabul edilemez

TEOG_snav_ve_yerletirmede_yaanan_skntlar,_kabul_edilemez

Aktif Eitim Sen (AES) Çine'de üye ve aileleriyle bir araya geldi. Eitim ve eitimcilerin sorunlarn dile getiren bir açklama yapan AES Aydn l Temsilcisi Ömer Küçükgüldal, TEOG snav ve yerletirmede yaanan skntlarn kabul edilemez olduunu söyledi. Milli Eitim Bakanl’nn mahkeme kararlarn uygulamamasn da eletiren AES Aydn l Temsilcisi Ömer Küçükgüldal, “Aktif Eitim Sen olarak biz eitim adna bu kadar yanln ard ardna yaplmasna karlk, yanln yapld bir yerde dorular da yapan birilerinin olmas gerektiine inanyoruz ve dorular dile getiriyoruz getirmeye de devam edeceiz. “ dedi.

Üyelere seslenen AES Aydn l Temsilcisi Ömer Küçükgüldal, “Dantay'n 8 bin 400 okul müdürünün göreve dönmesiyle ilgili karar, Milli Eitim Bakanl (MEB) engeline takld. Bakanlk, 1 Temmuz'da stanbul Valilii'ne yazd yazda “lgililerin dilekçelerinde belirttikleri taleplere ilikin olarak idarece herhangi bir ilemin yaplmas mümkün olmad deerlendirilmektedir.” diyerek Dantay'n kararn yok sayd. Okul müdürlerine sakn dava açmayn gibi basklarn yapldn duyuyoruz. Hukuksuzluun ve basknn zulme dönütüü bir yerde haklnn hakkn aramamas düünülemez. Dantay’n verdii karar emsal gösterilip davalar açlacak. Normal hukuk kurallar ilediinde de kazanlmamas mümkün deil. darenin haksz ve hukuk d kararlar devlete ciddi maliyetler getirecek, devletin kasasndan milyarlarca lira tazminat çkacak. Buna sebep olan siyasiler dokunulmazlklar sayesinde bir bedel ödemese de burada dahli olan bürokratlar da ciddi sorumluluk altna girmi olacaklar.” ifadelerini kulland. 

Yine Türkiye genelinde baz okullarda 8. snf örencilerinin seçmeli ders notlarnn e-okul sistemine girilmedii ortaya çktn da ifade eden Küçükgüldal, “Bu durumda yetkililer okul müdürlüklerini tek tek arayarak seçmeli ders notlarn girmeyen okullarn acilen girmelerini istemi. Bu notlar yaz tatilinde derse giren öretmenler olmadan nasl ve ne ekilde verilecek? Eer bu notlar idare masa banda verse aslsz belge düzenlemekten dolay suç ilemi olacak. Öretmenler bir ekilde gelip örencilerin hak ettii notlar girseler tüm Teog sralamalar ve sonuçlar deimi olacak. lan edilen sonuçlar geçersiz olacak. Yok eer Teog sonuçlarn etkilemeyecek ekilde ortalamaya uygun olarak ayarlayarak not verelim deseler yine suç ilenmi olacak. Yani yukar tükürsen byk aa tükürsen sakal.” dedi.

Ülkemizde snavsz bir sistem u an için mümkün deil, mevcut snavl sistemi en iyi ekilde nasl uygulayabilirim, sistemin eksiklikleriyle nasl ba edebilirim gibi sorulara cevap aranmas gerektiini dile getiren Küçükgüldal, “Bunlar çözmekle görevli olan bir kurumun snav sisteminin dezavantajlarn yok etmek için kurulmu olan dershaneleri kapatmak istemesi ve bunun siyasi bir karar olmadn iddia etmesi inandrc gelmemektedir. Bu kadar örenci üniversite snavna nasl hazrlanacak? Ben snf öretmeniyim u anda eim dostum üniversite tercihleri için bana danyorlar elimizden geldiince yardmc oluyoruz. Bana danmalarnn sebebini sorunca da” ne okuldan nede kapanmak üzere olan dershanelerden nitelikli bir tercih rehberlii alabiliyoruz” diyorlar. Düünebiliyor musunuz bir insann hayatn etkileyecek olan tercih sürecinde dahi nitelikli bir destek alamayan insanlar nasl snava hazrlayacaksnz? Hadi son snf örenciler özel okullara kayt yaptrarak hazrland diyelim, mezun örenciler nasl hazrlanacak? limizde seksene yakn dershaneden sadece onalts temel liseye dönüebildi. Bu zamana kadar bunca masraf yaparak dershanecilik yapan müteebbislerin zararn kim karlayacak? Ülkemizde 60 bin dershane öretmeninden sadece 2 bini MEB kadrosuna atanacak geri kalan 57 bin ailenin geçimi nasl salanacak? Bundan öretmen madur olacak, örenci madur olacak, veliler madur olacak, özel teebbüs madur olacak ve maalesef daha önce alageldiimiz gibi MEB bu yanlndan da dönmek zorunda kalacak. Bu süre içerisinde madur olan olduu ile kalacak. Aktif Eitim Sen olarak biz eitim adna bu kadar yanln ard ardna yaplmasna aldr etmiyor. Bunca yanln yapld bir yerde dorular da yapan birilerinin olmas gerektiine inanyoruz. Bu balamda eitimin ve eitimcinin haklarn kamuoyunda her türlü platformda en etkin ekilde savunarak sendikaclk adna dorular yapyoruz. Bunun da karln gerek ilimizde gerekse ülkemizde görüyor büyük hedeflere samimi admlarla ilerliyoruz. Geçtiimiz yl içinde yüzde 10 un üzerinde artla ilimizde üye says artan üç sendikadan biriyiz. Gerek tekilatlanma, gerekse üye says olsun sendikaclk tarihine geçecek hzda ilerleme kat ettik.” dedi.

Programa, AES Aydn l Temsilcisi Ömer Küçükgüldal, AES Çine lçe Temsilcisi Mehmet Yavuz, Efeler lçe Temsilcisi Kenan Güler ve Çine AES üyeleri katldlar.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..