milivolt electronics world news Salkta_iddet_kalite_sorunu_deil,_salkszlk_sorunudur-didimhaber.net
10-07-2015

Salkta iddet kalite sorunu deil, salkszlk sorunudur

Salkta_iddet_kalite_sorunu_deil,_salkszlk_sorunudur

Salkta iddet ile ilgili açklama yapan Aydn Tabip Odas Bakan Metin Aydn, salk çalanlarna iddetin sebebinin saln kötü durumunun sebep olduunu söyledi. Aydn Tabip Odas bakan Metin Aydn, “Salkta bu kadar iddet varsa salk kötü demektir. Bugün burada baz kulaklarda sarlk oluturan bir konuyu Tabip Odalar olarak dile getiriyoruz. Görmeyen gözleri, duymayan kulaklar uyarmak için, bir kez daha salkta iddetin samimiyetle ele alnmasn istiyoruz. Salkta iddet bir kalite sorunu deil, salkszlk sorunudur.” dedi.

Türkiye’nin her yerindeki salk kurulularndan yeni iddet haberleri gelmeye devam ettiini belirten Aydn Tabip Odas Bakan Metin Aydn, hasta ve hasta yaknlarndan hastane idarecilerine kadar herkesin salkçlara saldrdn ifade etti. Aydn Tabip Odas Bakan Metin Aydn, “Avrupa’daki tüm Tabip Birlikleri içinde, öncelikli gündemi salk kurulularndaki iddetin önlenmesi olan tek tabip birlii, ne yazk ki, biziz. O kadar çok canmz yand ki, o kadar çok dillendirdik ki “alkta iddet sona ersin diye. O kadar çok söyledik ki, bunlar münferit olaylar deil. Dengesiz kiiler tarafndan gerçekletirilen sradan saldrlar deil diye. Salkta iddetin nedenlerini merak ediyorsanz dönün, kullandnz dile, uyguladnz politikalara bakn. Saln geldii yere bakn. Artk analar doktor olan çocuklarn nöbete gönderirken helalleerek gönderiyorlar. Görevi banda hakarete uramak, dayak yemek, öldürülmek salk çalanlarnn meslek riski haline geldi. Salkta iddeti samimiyetle ele alalm, çözümleri birlikte üretelim, TBMM’de hazrlanan salkta iddet raporunun gereini yapalm diye çaba harcyoruz.” dedi.

Salk Bakanl’nn iddetin nedenlerini ortadan kaldrmak yerine polisiye tedbirlerle önlemeye çaltn beyan eden Aydn, öyle konutu: “Salk kurumlarndaki iddeti bir kalite sorunu olarak ele alabiliyorlar. Salk Bakanl salkta iddeti önlemek için hastanelere 4 bin polis görevlendireceklerini, hastanelere x-ray cihaz kontrolüyle girileceini duyurdu. Öncelikle ifade etmek isteriz ki, Salk Bakanl’nn salkta iddeti önlemek için alacan duyurduu bu yeni önlemler, Bakanln imdiye kadar konuyla ilgili uygulamalarnn eksikliinin, yetersizliinin bir göstergesidir. Özellikle, TTB’nin hazrlad yasa önerisini anlalmaz bir ekilde görmezden gelerek yapt yasa deiikliinin bir ie yaramadnn itirafdr. Salkta iddeti polisiye önlemlerle engelleyebileceini zannetmek, nedenlerine yönelik çaresizliin göstergesidir. Önce salkta iddeti ortadan kaldrmak istiyorsanz nedenlerini ortadan kaldrn. Güvenlik tabi ki önemlidir, ancak salkta iddeti gerçekten önlemek istiyorsanz salk kurumlarn hastalar ve salkçlar için birer çilehaneye deil ifahaneye dönütürün. Salkta iddet bir kalite sorunu deil, salkszlk sorunudur.” 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..