milivolt electronics world news Barolar,_sorunlarn_Bakan_pek'e_iletti-didimhaber.net
10-07-2015

Barolar, sorunlarn Bakan pek'e iletti

Barolar,_sorunlarn_Bakan_pek'e_iletti

Aydn, Adana, Hatay, Gaziantep, Mersin ve Osmaniye barolarnn bakanlar, avukatlarn ve mesleklerinin sorunlar için Adalet Bakan Kenan pek ile görütü. Heyet, 38 maddeden oluan dosyay Adalet Bakan Kenan pek'e elden iletti.

Ziyaret hakknda bilgi veren Aydn Baro Bakan Gökhan Bozkurt, "Bir saatten fazla süren ve son derece verimli geçen görümede SGK sorgulamas, genç avukatlarn sorunlar ve dier aciliyet arz eden sorunlar bizzat anlatarak çözüm taleplerimizi dile getirdik. Ülke artlarna, meslek ihtiyaçlarna ve çaa uygun avukatlk yasas çalmasnn, tüm barolarn ve avukatlarn aktif katlmyla bir an önce çkarlmasn istemekle birlikte, avukatlk mesleinin içinde bulunduu ve yaplmasn zorlatran düzenleme ve uygulamalarn bakanlk tasarrufunda olabilenleri için Adalet Bakanl'nn, tasarrufu ile çözülmesi imkan bulunmayan ksmlarnn da bu yönde gerekli çalmalar yaplmak üzere ilgili bakanlklara,kurumlara gönderilerek düzenleme yaplmas için giriimde bulunulmas gerektiini düündüümüzü belirttik." dedi.

Bakan Gökhan Bozkurt ve dier baro bakanlarnn Adalet Bakan Kenan pek'e verdikleri dosyada yer alan baz konular öyle: "Adliye binalarnn idaresi basavclk, adli yarg komisyonu bakanl ve baro bakanl tarafndan ortak kurulacak komisyonla salanmal. Yargtay kararlar avukat kullanmna açk hale getirilmeli. UYAP üzerinden SGK sorgulamas açk hale getirilmeli. Özel kanunla getirilen bütün snrlamalar kaldrlarak baz kurum ve kurululara getirilen ayrcalklara son verilmeli. Avukatlara yeil pasaport verilmeli. Avukatlar görevlerinde iledikleri suçlardan dolay haklarndaki soruturmalar basavc veya basavc vekili tarafndan yaplmal. Avukatlk irketine dair düzenlemeler kaldrlmal, avukat mesleinin ticari bir faaliyet olmad bamsz ve serbest bir meslek olduu gerçei karsnda buna aykr her düzenlemenin haksz rekabete yol açaca emein sömürülmesi sonucu douraca gibi sakncalarn önüne geçmek için avukatlk meslei bir irket faaliyeti gibi görülmemeli, bunun önüne geçilmelidir."

Ziyarette, Aydn Baro Bakan Gökhan Bozkurt ile birlikte Osmaniye Baro Bakan Dilem Aksoy, Hatay Baro Bakan Ekrem Dönmez, Mersin Baro Bakan Alpay Antmen, Adana Baro Bakan Mengücük Gazi Çtrk ve Gaziantep Baro Bakan Bekta arkl da hazr bulundu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..