milivolt electronics world news Zorunlu_rotasyon_binlerce_retmen_ailesini_olumsuz_etkileyecek-didimhaber.net
19-07-2015

Zorunlu rotasyon binlerce retmen ailesini olumsuz etkileyecek

Zorunlu_rotasyon_binlerce_retmen_ailesini_olumsuz_etkileyecek

Aktif Eitim-Sen (AES) Aydn l Temsilcisi Ömer Küçükgüldal, Milli Eitim Bakanl’nn zorunlu rotasyonunun binlerce öretmen ailesini olumsuz etkileyeceini söyledi.

AES Aydn l Temsilcisi Ömer Küçükgüldal, Millî Eitim Bakanl nsan Kaynaklar Genel Müdürlüü’nün, ayn kurumda 15 yln dolduran öretmenlerin 20-24 Temmuz tarihleri içerisinde tayin tercihinde bulunmalar isteiyle ilgili açklama yapt. Bu durumdan yaklak 13-14 bin öretmenin etkileneceini belirten Aktif Eitim-Sen Aydn l Temsilcisi Ömer Küçükgüldal, “Mevcut tecrübeli öretmen saysnn fazla olmas bakmndan ilimiz Aydn bundan en fazla etkilenen iller arasnda yer alacaktr. Rotasyon, bu öretmenlerimizin aile bireyleri ve onlardan ders alan örenciler de dikkate alndnda, yüz binlerce insann hayatn yakndan ilgilendiren bir düzenlemedir. Bu nedenle böyle bir uygulamann gereklilii konunun tüm ilgilileriyle etraflca görüülerek tartlmal, gerçekten ihtiyaç varsa yerine getirilmelidir. Aksi taktirde, kimseyi honut etmeyen bir eziyet ve sorun olarak görülecektir.” dedi.

Bakanln milli eitim sisteminde çözüm bekleyen daha hayati sorunlar varken, kimsenin honut olmad zorunlu tayinle megul olmasn son derece manidar bulduklarn kaydeden AES Temsilcisi Ömer Küçükgüldal, unlar ifade etti: “Eitimin paydalar olan öretmenlerin, velilerin, meslek kurulularnn ve örencilerin hiç birisi rotasyonun gerekli olduunu düünmezken ben yaptm oldu mantyla bir adm daha atlmas maalesef milli eitimimiz adna pimanlkla sonuçlanacak bir hareket daha olacaktr. Bakanlk daha yeni 12 yllk öretmenlere uygulanacak rotasyonun baary arttrmayacan tespit ettik diyerek rotasyonu ertelemedi mi? imdi ne oldu da 12 yl ayn yerde çalanlara uygulamadnz rotasyonu 15 yl çalanlara uyguluyorsunuz? 12 yllk öretmenler baarl da 15 yl çalanlar baarsz m oldu? Maalesef özellikle son on yldr tek parti istikrar ile yönetilmesi beklenen MEB brakn ayn partiyi, ayn bakan döneminde bile tutarllk gösterememi, Sayn Bakan’n da itiraf ettii gibi tam bir eitim sistemimiz yapboz tahtas haline gelmitir.”

Eitimin son yllarda akademik ve eitsel boyutlar itibariyle tarihin en baarsz dönemlerini yaadn iddia eden Küçükgüldal, sözlerine öyle devam etti: “Aradan aylar geçmesine ramen TEOG snavnda ilimizin genel baar sras bir sr gibi saklanmakta, her yl dereceleriyle övünen Aydn’n Türkiye’deki baar sras bilinememektedir. Üniversite snavlarnda sfr puan alan yüzbinler, ilkokul ara snflar- ortaokul ve liselerde okuma yazma bilmeyenler, uluslararas snavlarda listenin son sralarndaki yerimizin kemiklemesi, okuma alkanlnn dijital araçlara feda edilmesi vb. akademik engeller; uyuturucu ve bamllk yapan madde kullanmnn ilkokul düzeyine dümesi ve yaygnlamas. Okullarda iddet, çeteleme vb. zorbalklarn popüler hale gelmesi, baz örencilerin okul güvenlii için tehdit oluturmas ilimizin baz okullarnda öretmenlerin bile güvenliklerinden endie etmesi, eitsel engeller devletimizin ve milletimizin bugünlerine zarar verdii gibi yarnlar için de tehlike arz etmektedir. Bu nedenle MEB, eitimdeki baarszlklar yenebilmek için eitimin gerçek sorunlarn çözmek için çalmal ve eitim kamuoyunda huzursuzluklara sebep olan öretmenlere rotasyon uygulamasndan derhal vaz geçmelidir.”

Hiçbir öretmenin keyfi nedenlerden dolay ayn yerde 15 yl çalmak istemeyeceini de aktaran Küçükgüldal, bunun gerekçelerini öyle açklad: “Bir ekilde orada bir düzen kurmutur, bir konut edinmitir, çocuunu evine yakn bir okula yazdrmtr, ailesinin yaad yerdedir, anne-babasna bakyordur, belki tarlada bahçede kendisine ekonomik katk salayacak ek bir i yapmaktadr. Bunlar geçim skntsyla yaayan öretmenin zaruretten dolay yapt eylerdir. Devlet, öretmene kaymakam gibi, daire müdürü gibi haklar tanmyor ki onlar gibi 'ben seni yeterince tatmin ediyorum dolaysyla da istediim yerde çalmak zorundasn' desin. Ayrca bu zorunlu yer deitirmeler öretmenlerimize aile düzenlerini bozarak gereksiz külfet yaatmann yannda, kamuya da bir yük getirmektedir. Rotasyona tabi tutulacak binlerce personele ödenecek harcrah ve dier giderlerde kullanlacak olan kaynak, atama bekleyen öretmen adaylarnn atanmasnda, dezavantajl bölgelerde çalmay tevik edecek ek ödemelerde, okullarn temel ihtiyaçlarnn karlanmasnda, okullarda sosyal, kültürel, sportif faaliyetleri için ihtiyaç duyulan sosyal donatlarn oluturulmasnda, snf mevcutlarnn makul sayya çekilmesinde, eitim çalanlarnn özlük haklarnn iyiletirilmesinde kullanlmaldr. Sonuç olarak gerek hukuki olarak gerekse toplumun ihtiyaçlar bakmndan ne kadar ihtiyaç olduuna dair somut hiçbir belge olmadan yaplacak her hamle hem eitimimiz açsndan zararl olmakta hem de çalan olmaktan iftihar ettiimiz Milli Eitim Bakanlnn itibarn zedelemektedir. Bakanln itibar ayn zamanda öretmen camiasnn da itibardr. Bavurular daha yeni balayacak. Tekrar bu olumsuzluklar yaamamak için bir an önce zorunlu rotasyon uygulamasndan vazgeçilmeli, öretmenlerin yer deitirmesi gerçekten ihtiyaç olarak düünülüyorsa çeitli argümanlarla tevik edilmeli ve istee bal yaplmaldr.”

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..