milivolt electronics world news Aydn_Ticaret_Odas_fuarlardan_ehre_950_bin_lira_kazandrd-didimhaber.net
23-07-2015

Aydn Ticaret Odas fuarlardan ehre 950 bin lira kazandrd

Aydn_Ticaret_Odas_fuarlardan_ehre_950_bin_lira_kazandrd

Aydn Ticaret Odas (AYTO) Bakan Hakan Ülken, üyelerinin katld fuarlar deerlendirdi. Son iki ylda AYTO’nun katld fuarlarda 8,6 milyon TL’lik ilem yapldn, bundan Aydn’n 950 bin TL kazanç saladn belirten Ülken, “AYTO Uçuruyor kampanyamzla 2013-2014 yllarnda 43 fuara bin 50 üyemiz katlrken 2014-2015 sezonunda, 57 fuara bin 442 üyemiz katlmtr. Üyelerimizin fuara katlma oran yüzde 23 iken bu oran, iki ylda yüzde 42’ye çkmtr. Bu bizim için büyük bir baardr.” dedi.

Meclis salonunda düzenlenen deerlendirme toplantsnda konuan AYTO Bakan Ülken, üyelerinin fuarlara katlmlar ve yeni açlmlar için çaltklarn söyledi. Ülken, “AYTO üyesiyle bütünlemi, üye odakl çalma prensibi gerei üyesinin sadece sorunlaryla ilgilenmek deil, ilem hacimlerini, kazançlarn arttrabilmek adna projeyi hayata geçirmitir. Bundan sonra da ayn hzla devam edeceiz. 2013-2014 döneminde AYTO fuar takvimi içerisinde yer alan yurtiçi ve yurtd olmak üzere toplamda 43 fuar organizasyonu düzenlenmi, bu fuarlara toplam bin 50 üyemiz katlmtr. 2014-2015 AYTO fuar takvimi içerisinde ise yurtiçi ve yurtd olmak üzere toplamda 57 fuar organizasyonu düzenlenmi, bu fuarlara toplam bin 442 üyemizle ziyarette bulunulmutur. 2013-2014 fuar döneminde odamzca düzenlenen fuar organizasyonlarna katlm yapan üyelerimiz arasnda düzenlenen fuar deerlendirme anketlerine yüzde 72’lik bir katlm salanmtr. 2014-2015 fuar döneminde ise fuar deerlendirme anketlerine katlm yapan üye saymz bin 127 olarak tespit edilmi ve düzenlenen anketlere yüzde 78’lik bir katlm salanmtr." dedi.

Düzenledikleri iki fuar döneminde üyelerle yaplan ziyaretler kapsamnda kurulan i balantlaryla ürün, hizmet veya mal alm satmlar sonucu toplam 949 bin 958 TL kazanç elde ettiklerinin, bunun üyelerinin cebinde kaldn aktaran Ülken, “Fuarlar, ilimize salam olduu sosyal ve kültürel getirilerinin yannda Aydn ekonomisinin kazand gerçeini öne çkarmaktadr. Ayrca 2013-2014 fuar döneminde i balants yapan üyelerimizden yüzde 45’inin, 2014-2015 fuar döneminde i balants yapan üyelerimizden yüzde 59’unun firmalar ile halen görüme halinde olduu ve fuarlara katlan be üyemizin ise i balants kurduklar firmalarla bayilik sözlemesi imzaladklar anlalmtr. AYTO, yurtiçi ve yurtd fuar teviklerine azami önem göstererek, geliim ve giriim frsatlarn deerlendirmek isteyen üyelerimiz için yurtiçi bin lira ve yurtd bin dolar fuar tevikleri salamtr. Son üç ylda ulusal ve uluslararas ihtisas fuarlarnda stant açan üyelerimize, odamzca toplamda 114 bin 469 TL’lik bir destek salanm ve üyelerimizin ihtisas fuarlarnda stant açmalar tevik edilmitir.” dedi.

Fuarlar sonucunda ürün, hizmet veya mal almn da deerlendiren Hakan Ülken, unlar kaydetti: “Fuara katlan üyelerimizin yüzde 15’i, daha önce temin ettii maldan daha ucuz ve kaliteli olmas nedeniyle yaklak yüzde 5 kazanç elde ettiini belirtmilerdir. Yüzde 33'ü, daha önce temin ettii maldan daha ucuz ve kaliteli olmas nedeniyle yaklak yüzde 10 kazanç elde ettiini ifade etmilerdir. Yüzde 15'i, daha önce temin ettii maldan daha ucuz ve kaliteli olmas nedeniyle yaklak yüzde 15 kazanç elde etmitir. Yüzde 37'si ise alm yaplan ürün, hizmet veya mal ilk defa temin ettiini belirtmitir. Sonuç olarak 2013-2014 ve 2014-2015 fuar dönemleri karlatrldnda, düzenlediimiz fuar organizasyonlarna katlan üye saymzda yaklak yüzde 38 art olduu, fuarlara katlan üyelerimizde bir önceki fuar dönemine kyasla i balants yapan üye saymzn yüzde 11 artt görülmütür. Fuarlarda yaplan i balantlar sonucu üyelerimiz, yapm olduklar mal alm sonucu ortalama yüzde 10,8 orannda kazanç elde etmilerdir. balants yapan üyelerimizin çounluu, fuarda tant tedarikçi firmalarla halen iletiim halindedirler.”

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..