milivolt electronics world news Yetkili_sendika_haklarmz_koruyamad-didimhaber.net
01-09-2015

Yetkili sendika haklarmz koruyamad

Yetkili_sendika_haklarmz_koruyamad

Aktif Eitim-Sen Aydn l Temsilcisi Ömer Küçükgüldal, yetkili sendikann, üyelerinin haklarn koruyamadn ve alamadn iddia etti. Sendika ile hükümet yetkililerinin, ahbap çavu ilikisinde olduunu savundu.

Sendikalarn iverenin deil, öncelikle temsil ettii çalanlarn haklarn savunan ve birbiriyle dayanma içerisinde olmas gereken sivil toplum kurulular olmas gerektiini ifade eden Küçükgüldal, “Milyonlarca memur adna hükümetle pazarlk masasna oturan yetkili sendika ile geçici hükümet arasnda, geçtiimiz yllarda da izlediimiz 'ahbap çavu7 adl tiyatro oyununun, dostlar alverite görsün adl yeni bir perdesini daha izledik. Yetkili sendika Memur-Sen 2016 yl için yüzde 16, 2017 için yüzde 14+seyyanen zam (taban ayla 150 lira)+enflasyon fark+refah pay gibi taleplerde bulunmu, dier maa kalemlerinde istedikleri oran da hesaplandnda, iki yl için istenen maa zamm toplamda yüzde 50 orann geçmitir fakat her nedense bir anda 2016 için yüzde 11, 2017 için yüzde 7 gibi çok küçük bir meblaa imza atlmtr. Geçici hükümetle birlikte yine milyonlarca memurun kaderiyle oynanm, memurun iki yl boyunca çoluk çocuuyla birlikte yiyecei nafakasnn hakkna girilmitir. Yaanan bu komedinin ardndan kamuoyunda, acaba yine birilerine bilmediimiz sözler mi verildi eklinde bizlerde endielere yol açlmtr.” dedi.

Memurun, 2014-2015 ylnda da ayn sendikann yapt anlamayla kaybettiini söyleyen Aktif Eitim-Sen l Temsilcisi Küçükgüldal, “Son iki haftada sadece döviz ve altndaki fiyat artndan kaynakl alm gücü kaybn bile karlamayacak seviyede, göstermelik bir zam teklifine imza atlmtr. Millet olarak bamza ne geldiyse 'm' gibi yapmaktan gelmektedir. Yetkili sendika tarafndan öretmenlerin nöbet ücreti, e yardm, çocuk yardm, sendika ikramiyesi, gelir vergisi kaybnn önlenmesi, kamu görevlilerine siyaset yasann kalkmas ve benzeri teklif ettikleri konularn birçounda istedikleri gibi bir anlama salanamad halde kendilerinin, adeta yüzde 100'e yakn baar elde etmi gibi medyada zafer naralar attklarn görüyoruz. Ülkemizde 2002 ylnda yüzde 34 olan en zengin yüzde 1’lik kesimin milli gelirden ald pay her geçen gün artarak bugün yüzde 54’leri geride brakm, bunun karlnda nüfusun geri kalan yüzde 99’luk kesiminin ald pay, yüzde 66’dan yüzde 46’ya gerilemitir. OECD ülkeleri arasnda Meksika’yla birlikte dorudan ve dolayl olarak yoksul kesimden en çok vergi alan ülkeyiz. 2004 ylnda içi, memur ve esnafn oluturduu yoksul kesimin milli gelirden yeterince pay alamadnn farknda olduunu ancak bunun yakn zamanda telafi edileceini söyleyen siyasiler, hala iktidarda yer almaktadr fakat durumun her geçen gün daha da kötüye gittiine ahit olmaktayz. Biz sendika olarak her zaman çalanlarn ortak sorunlarnda, sendikalarn birlik ve beraberlik içerisinde olmas gerektiini ifade ettik, bu konuda gayret gösterdik, bizlere yaplan tekliflere de her zaman olumlu karlk vermeye çaltk, böyle de olmalyd. Halen açlk snrnda çalan devlet memurunun, ivereni olan devletten hakettii adil gelir payn alabilmesinin tek yolu da birlik ve beraberlikten geçer diye düünüyoruz. Bütün bunlar için hiçbir siyasi, ideolojik, etnik vb. yapnn koulsuz yannda ya da karsnda olmayan bir sendikal anlayn yetkili olmas gerekecek. Bu yüzden Aktif Eitim-Sen ailesi olarak milletimize, meslektalarmza ve örencilerimize kar sorumluluumuzun gerei olan ilkeli mücadelemiz kararllkla devam edecektir.” eklinde konutu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..