milivolt electronics world news Ege_Blgesi'nde_develer_bu_sene_76_arenada_greecek-didimhaber.net
12-09-2015

Ege Blgesi'nde develer bu sene 76 arenada greecek

Ege_Blgesi'nde_develer_bu_sene_76_arenada_greecek

Ege Bölgesi'nde gelenek haline gelen deve gürelerinin 2015-2015 sezonu tarihleri ve güre alanlarnda dikkat edilmesi gereken kurallar belirlendi. Bu yl 76 yerde deve gürei düzenlenecek. Merkezi Aydn'da bulunan Devecilik Kültürü ve Deve Güreleri Federasyonu, Ikl Mahallesi’nde yapt toplantyla güre tarihlerini belirlendi. Sezonun ilk gürei, 15 Kasm 2015 tarihinde zmir’in Dikili ilçesi Kratl Mahallesi’nde, sonuncusu ise 20 Mart 2016'da, zmir’in Bornova ilçesi Pnarba Mahallesi ve Balkesir'in Gökkaya Mahallesi’nde yaplacak.

Toplantda, federasyona yazl müracaat etmeyen derneklerin güre düzenlemesine müsaade edilmemesi kararlatrld. Deve gürelerine katlacak komiteler, 31 Eylül’e kadar federasyona 500 lira yatracak. Ayrca bu yl belirlenen güre takvimi, sonraki yllarda da geçerli olacak. Dört ay sürecek sezonda, isteyen istedii deveyle gürelere katlamayacak. Gda Tarm ve Hayvanclk Bakanl'nn devecilik derneklerine gönderdii yönetmelik kapsamnda develer, güreen ve üretilen olarak kayt altna alnacak. Güre devesi olanlar gürelere katlabilecek. Sahalarda, gürelere yakn bölgede mangal yaklmas ve içki içilmesinin yönetmelikle yasaklandn belirten Devecilik Kültürü ve Deve Güreleri Federasyonu Bakan Metin Çetin, “Yani insanlarn içki içmesi yasak deil ancak deve güreinin yapld alann yaknnda içki içilmesi yönetmelikle yasakland. Deve gürelerinde alkol satmak zaten yasak. Yannda alkol getirenler de güre alanlarnda deil de d alanda içebilir. nsanlarn elenme haklarn elinden alamayz. Deve güreinin yapld saha içerisinde alkol tüketimine izin veren komiteler tespit edildii takdirde, sonraki yllarda güre yapmalarna izin verilmeyecek.” eklinde konutu.

Bakanln, develeri güreen ve üretilen olarak iki statüde kayt altna alnmasn istediini de aktaran Çetin, “Bu develere bakanlk tarafndan bir kimlik verilecek. Gda Tarm ve Hayvanclk il müdürlükleri tarafndan bu kimlikle develerin salk kontrolleri her yl yaplacak, güreebilir kayd olan develer güreebilecek. Önüne gelen deve, sahalara girip güreemeyecek. Bu ekilde Türkiye’deki deve says da belirlenmi olacak.” dedi.
Ege’de develer bu ene 76 arenada güreecek
yi bir güre için 100 ile 120 arasnda devenin katlmas gerektiini söyleyen Federasyon Bakan Çetin, “Deve saysnn az olmas veya 120’den fazla olmas da handikaptr. Deve gürei, 10 dakikadan fazla sürdürülemez, yoksa hayvanlara eziyet edilmi olur. Bu yüzden gürelerde hayvan saylar 120'yi geçmeyecek.” diye konutu. Deve gürelerinde hayvanlarn korunmasnn kendileri için birinci planda olduunu vurgulayan Çetin, “5199 Sayl Hayvanlar Koruma Kanunu'na göre hayvanlarn korunmas gerekiyor. Hayvann cannn yandn farkeden hakemler, mal sahibine bakmadan develeri ayrmak mecburiyetindedir. Kan gördüünde, ayann acdn farkedince kesinlikle gürei sonlandrmak zorunda.” dedi.
Ege’de develer bu sene 76 arenada güreecek
Ege Bölgesi 2015-2016 sezonu deve güre tarihleri öyle: lk deve gürei 15 Kasm 2015, zmir’in Dikili ilçesi Kratl Mahallesi’nde. 22 Kasm'da Karpuzlu ve zmir'in Bergama ilçesi Zeytinda Mahallesi. 29 Kasm Söke, Atça, zmir’in Bayndr ilçesi, Furunlu ve Kozak mahalleleri, Manisa’nn Gölmarmara ilçesi ve Çanakkale Bafa’da. 6 Aralk'ta Koçarl, zmir’in Çili ilçesine bal Harmandal Mahallesi ve Ödemi ilçesi, Manisa'nn Turgutlu ilçesi, Mula’nn Bodrum ilçesine bal Güllük Mahallesi’nde. 13 Aralk'ta Didim ve Kök ilçelerinde. 20 Aralk'ta Aydn’n Buharkent, Manisa'nn Sargöl ve Balkesir’in Ayvalk ilçelerinde. 27 Aralk'ta Aydn'n Efeler, Çanakkale’nin Ezine, zmir’in Dikili ve Kemalpaa ilçelerinde. 3 Ocak 2016’da Aydn’n ncirliova, zmir’in Ödemi ve Menderes ilçeleri, Balkesir’in Gönen ilçesine bal Sarköy Mahallesi, Mula’nn Bodrum ilçesinde. 10 Ocak'ta Aydn’n Germencik, zmir’in Menemen, Çanakkale'nin Bayramiç ve Denizli'nin Sarayköy ilçelerinde. 17 Ocak'ta zmir’in Selçuk ilçesi, Mula’nn Yataan ilçesi ve Çanakkale’de. 24 Ocak'ta Aydn’n Sultanhisar ilçesine bal Atça Mahallesi, zmir’in Bayndr, Balkesir’in Bergama ve Antalya'nn Kumluca ilçelerinde. 31 Aralk'ta Aydn’n ncirliova ilçesine bal Snrteke Mahallesi, Balkesir’in Burhaniye ilçesinde. 7 ubat'ta Aydn’n Kuadas ve Yenipazar, zmir’in Bergama ve Çanakkale’nin Biga ilçelerinde. 14 ubat'ta Aydn’n Kuyucak, zmir’in Tire, Balkesir’in Edremit ve Mula’nn Milas ilçelerinde. 21 ubat'ta Aydn’n Nazilli, Söke ve Çine ilçelerinde. 28 ubat'ta Aydn’n Bozdoan, zmir'in Torbal, Manisa'nn Salihli ve Çanakkale’nin Çan ilçeleriyle Antalya’nn Demre ilçesine bal Kökerler köyünde. 6 Mart'ta Aydn’n Kök ilçesi, Balkesir’in Karesi ilçesi ve Mula Altnova'da. 13 Mart'ta Aydn’n Germencik ilçesine bal Ortaklar Mahallesi, zmir’in Bayrakl ilçesi, Balkesir’in Poyrack köyü, Denizli’nin Buldan ilçesinde. 20 Mart'ta Pnarba ve Balkesir'in Gökkaya Mahallesi’nde.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..