milivolt electronics world news Efeler'de_vatandalar_jeotermal_tesise_kar_imza_toplad-didimhaber.net
18-09-2015

Efeler'de vatandalar jeotermal tesise kar imza toplad

Efeler'de_vatandalar_jeotermal_tesise_kar_imza_toplad

Aydn'n Efeler ilçesinde yaplacak jeotermal elektrik santrali için komisyon tarafndan verilen nihai Çevresel Etki Deerlendirme (ÇED) raporu son eklini almasna ramen baz kurumlara ve muhtarlklara görü ve öneri yazs gönderilmesi tepki çekti. Görü ve öneri dilekçesine kaytsz kalmayan Ylmazköy ve Ilcaba mahalleleri muhtarlar, topladklar 500 imzay Çevre ve ehircilik l Müdürlüü’ne teslim etti. Devletin, vatandalarnn yannda olmasn isteyen mahalle sakinleri, yerleim alanlarnn yaknlarna ve verimli topraklara yaplacak santrale kar olduklarn belirtti.

Minibüslerle Çevre ve ehircilik l Müdürlüü önüne gide bir grup vatanda,, jeotermal elektrik santralinin mahallelerinde yaplmasna kar çkt. ÇED raporunda, jeotermal atklarn insan, hayvan, toprak ve su saln tehdit ettiini yazdn ileri süren mahalle sakinleri, jeotermal kuyular ve elektrik santralleriyle Aydn’n ocana incir aac dikileceini iddia etti. Mahallelilerle birlikte bulunan ve olumsuz ÇED karar verilmesi için topladklar imzalar teslim eden Ilcaba Mahallesi Muhtar Alim Tarm, ehir dönüümü alan olan mahallelerinin, jeotermalle daha da kirleneceini savundu. Muhtar Tarm, "Aydn Valilii Çevre ve ehircilik l Müdürlüü, vatandalar bilgilendirmek için bir yaz göndermi. Bu yaz ile sanki alelacele bu ii yutturmaya çalyorlar. Bu yaz dün posta ile geldi ama cuma günü son. Biz birkaç günde nasl bilgilendirelim? Ilcaba Mahallesi’nde kentsel dönüüm uygulanaca söyleniyor ama ayrca da jeotermal elektrik santrali kurulacak. Biz bu santrali istemiyoruz. Biz yllardr mahallede kemeke içerisinde yayoruz. Kentsel dönüüm, bizim için kurtulu olacakt. Bu olayla birlikte kimse orada yaamak istemez, çünkü insanlar kokudan kaçyor. Bakanlktan, valiliimizden de buraya bu tesisin kurulmasn istemiyoruz." dedi.

Ylmazköy Mahallesi Muhtar ahin Can da, “Aydn Valilii Çevre ve ehircilik l Müdürlüü’nden, jeotermal santralin ÇED raporu için bizden halktan görü ve öneri alnmas isteniyor. Biz de halkmzn görü ve düüncelerini aldk. Toplu bir ekilde dilekçelerimizle geldik. Halkmz, burada jeotermal tesis istemiyor. u anda da kokular içerisinde yayoruz, Akam yattmzda kokuyla yatyor, sabah kalktmzda kokuyla uyanyoruz. Biz hukuk çerçevesinde bütün mücadelemizi vereceiz.” dedi.

Dilekçe vermeye giden Ylmazköy Mahallesi, özel güvenlik tarafndan il müdürlüü binasna alnmad. Sadece muhtarlar ve dier birkaç kii kabul edildi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..