milivolt electronics world news Asrlk_zeytin_aalar_kklerinden_skld-didimhaber.net
23-09-2015

Asrlk zeytin aalar kklerinden skld

Asrlk_zeytin_aalar_kklerinden_skld

Aydn’n Efeler ilçesine bal Ylmazköy Mahallesi'nde, gece saatlerinde asrlk zeytin aaçlarnn kökünden sökülerek gömüldüü ortaya çkt. Bir jeotermal firmasn suçlayan vatandalar olaya tepki gösterdi. 

Bölgedeki bir jeotermal firmasnn gece zeytin aaçlarn söktüünü iddia eden mahalle sakinleri, ellerine aldklar fenerlerle olay yerine geldi. Mahalleli, gömülen ve saklanan zeytin dallarn ve köklerini topraktan çkard. Ylmazköy Muhtar ahin Can, “Bu zeytin aaçlarn kesmelerine nasl vicdanlar el veriyor. Biz bu aaçlarn köklenmesine ve buraya yaplacak santrale karyz. Biz salkl ve huzurlu yaam istiyoruz” dedi. 
Enerji firmasndan gece asrlk zeytin katliam
Vatandalarn iddiasna göre, jeotermal firmas elektrik santrali için asrlk zeytinleri i makinalaryla köklerinden söküyor. Mahalle sakinleri aaç katliamn önlemek için ellerinde fenerlerle zeytin tarlalarna kotu. Köylülerin geldii haberini alan firma çalanlarnn i makinalaryla söktükleri aaçlar kamyonlara yükleyerek zeytin tarlasndan ayrldklar örenildi. 

Alanda zeytin tarlas bulunan ve dört çocuunu zeytinden elde ettii gelirle okuttuunu belirten Aye Çetin, “Ben bu zeytin aaçlaryla 4 çocuk okuttum, everdim. Bunlar bizim geleceimiz. Niçin enerji için bizim zeytin aaçlarmz katlediyorlar. Bunlar birer canl varlk. Evlat gibi 50 ylda yetiiyor bu aaçlar. Günah deil mi, alyor bu aaçlar. Acaba kendilerinden bir ey olsa ne olur. Bizler görmeyelim engellemeyelim diye gece kesiyorlar” dedi. 
Enerji firmasndan gece asrlk zeytin katliam
Ylmazköy Muhtar ahin Can, "Firmann içileri bizi görünce kaçtlar. Aaçlarn kesilmemesi ve jeotermal santral için yeni dilekçe verdik. Ama bunlar gece yapyorlar bu ii, gündüz yapmyorlar. Aaçlara bakn, kesmiler gömmüler. Buna bir kiinin dur demesi lazm. Yetkililerin, devletin bu ie bir dur demesi lazm. Üniversite hastanesinin yannda santral olmaz. Köy burada, mahalle burada. Kokudan duramyoruz. Burada santral yaplr diyorsa yetkililer hep beraber yapalm. Yaplmaz diyorlarsa hep beraber yapmayalm. Biz enerjiye kar deiliz. Biz aacn köklenmesine karyz. Biz salkl yaamak istiyoruz, baka hiçbir ey istemiyoruz. Zeytinleri dalndaki zeytinleriyle birlikte katletmiler. Bunlar yapmak gönüllerine içlerine vicdanlarna syorsa üniversite hastanesinin yanna santral kurmay, biz de yardm edeceiz, hep beraber kuracaz. Burada Ilcaba Mahallesi, Ylmazköy Mahallesi, ASTM, Gda Çars var. Burada jeotermal santrali kurulur, faydaldr derlerse, hep beraber köylüce gideceiz yardm edeceiz. Kazma kürek çalacaz burada, bedavaya çalacaz. Kurulmaz deniyorsa da hep beraber kurdurmayacaz. Biz salkl yaam istiyoruz” diye konutu. 

Aaçlarn i makinalaryla köklerinden söküldüü alanda 10 ay önce de ayn olay yaanm, tepkiler üzerine çalmalar durdurulmutu. Mahalle sakinleri, asrlk zeytin aaçlarnn kesilmesine izin vermeyeceklerini ve gerekirse geceleri nöbet tutacaklarn ifade etti. Toprakla örtülen zeytin aaçlarnn köklerini ve dallarn bulan vatandalar, yaplan aaç katliamn knayarak bir an önce bu katliama son verilmesini istedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..