milivolt electronics world news ahsi_arazimiz_zerinde_bir_kkleme_ilemi_yaplmtr-didimhaber.net
25-09-2015

ahsi arazimiz zerinde bir kkleme ilemi yaplmtr

ahsi_arazimiz_zerinde_bir_kkleme_ilemi_yaplmtr

Aydn'n Efeler ilçesinde, bir jeotermal firmasnn geceyars zeytin aaçlarn köklediini örenen mahalle sakinlerinin tepkisi, firma yöneticilerini rahatsz etti. Haberlerin gerçei yanstmadn söyleyen Maren Enerji Genel Müdürü Mehmet iman, konunun kamuoyuna, bakalarnn arazisinde zeytin kökledikleri eklinde yanstldn iddia eetti. iman, “Biz vatandan zeytin aacn köklemedik. Biz kimsenin arazisinde zeytin aac köklemedik ki. Benim tapulu arazimdeki zeytin aacndan veya herhangi bir aaçtan kime ne? ahsi arazimiz üzerinde bir kökleme ilemi yaplmtr, bundan kime ne?” dedi
zeytin aaçlarn köklendiini örenen vatandalar tepkili
Geceyars ellerine fenerlerle köylüler, firmann jeotermal santral için zeytin aaçlarn köklemesini önlemeye çalmt. Firma çalanlarnn, geceyars asrlk zeytin aaçlarn kepçelerle kökleyerek gömdüünü iddia eden mahalleliler kökleri toplam, aaçlarn sökülmemesini istemiti. Asrlk zeytinlerin kendi arazilerinde olduunu belirten Genel Müdür iman, daha önce de kökledikleri aaçlar için Efeler Gda Tarm ve Hayvanclk lçe Müdürlüü'nün kestii 4 bin 491 lira idari para cezasnn, Aydn 2. Sulh Hakimlii tarafndan iptal edildiini söyledi. Mehmet iman, “Haberlerde, köklenen zeytin aaçlar, vatandan aacym gibi lanse ediliyor. Oras bizim ahsi, tapulu özel arazimiz. ahsi arazimiz üzerinde bir kökleme ilemi yaplmtr. Orada bahsedilen, 'ÇED gerekli deildir' raporu verilen nokta, bizim 2012 ylnda avan proje olarak gerçekletirdiimiz bir yere alnan, 'ÇED gerekli deildir' kararyd. O parsel de artk bizim deil, biz buradaki projeden vazgeçmitik. ptal edilen ÇED raporu da daha önceden vazgeçtiimiz santral projesiyle ilgiliydi. Burada, 'ÇED gerekli deildir' kararna ramen zeytin aac köklenmesi mevcut deildir.” eklinde konutu.
zeytin aaçlarn köklendiini örenen vatandalar tepkili
Firma personelinin geceyars kökledii zeytin aaçlarnn kendi arazilerinde olduunu ve buradaki tasarruflarnn kendilerinde olduunu ifade eden iman, “Biz vatandan zeytin aacn köklemedik. Biz kimsenin arazisinde zeytin aac köklemedik ki. Benim tapulu arazimdeki zeytin aacndan veya herhangi bir aaçtan kime ne? Burada daha önceden de böyle bir durum olmutu, Tarm Müdürlüü bize ceza kesti. Bunu yargya tadk. Mahkeme, özel mülkiyete tâbi alanlarda, ahs arazilerinde, özel arazilerde herhangi bir ekilde zeytin sahas ilan edilemez diyor. Ceza kesilemez diyor ve mahkeme iptal ediyor cezay. Buralarda köylüler ev yapm, hiç mi biri o evini, ahrn yaparken zeytin aac köklememi? Mimar Sinan Mahallesi’nde hala arsa vasfnda olan yerler var. O arsalarda hiç mi zeytin aac yok? Buralara apartman dikilirken köklenen zeytin aac olmayacak m? Fark ne, bunu anlayamyorum. Hani gider bakasnn malna zarar veririz, sonuna kadar katlyorum. ahs, arazisinde zeytin aacn kökleyebilir. Zeytinleri kesen görevlilerimizin kaçtklar dorudur ama onlarn kaçmalarn gerektirecek bir durum yok. Vatanda bizim arazimize girmi. Buras özel mülkiyet, kimse elini kolunu sallayarak giremez. Aydn’da zeytin kesilmeden ev yaplan yer var mdr?“ dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..