milivolt electronics world news Efeler_Kona_projesine_GEKA_destei-didimhaber.net
30-09-2015

Efeler Kona projesine GEKA destei

Efeler_Kona_projesine_GEKA_destei

Aydn'n Efeler Belediyesi tarafndan hazrlanan ve Güney Ege Kalknma Ajansna (GEKA) tarafndan desteklenmeye uygun bulunan “Tarih, Efeler Kona’nda Kültür, Sanat ve Turizme Açlyor” projesinde imzalar atld. Efeler Belediye Bakan Mehmet Mesut Özakcan, proje hakknda görümek ve sözleme imzalamak için GEKA'nn Denizli’deki merkezini ziyaret etti. Bakan Özakcan ve GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, sözlemeyi imzalad.

GEKA tarafndan 2015 yl alternatif turizm proje teklif çars üzerine hazrlanan proje, Efeler Belediyesi ile Aydn Valilii ortaklyla tarihi yaplarn restorasyon ve renovasyonla günümüze kazandrlmasnn ilk çalmas olacak. Efeler Kona’nda mahalli ürünlerin, tarih ve kültür öelerinin turizme entegre edilmesi ve alternatif turizm öelerinin yenilikçi yöntemlerle tantlmas önceliiyle hazrlanan proje, Aydn'da el sanatlaryla uraan ev hanm ve sanatkarlarn eserlerini günyüzüne çkaracak, bölgedeki el sanatlaryla mahalli sembollerin bilinirliini ve turizme kazandrlmasn salayacak. mzalarn atlmasndan sonra konuan Genel Sekreter Alata, projenin hayrl olmasn temenni etti. Alata, “Bir kentin yöresel ürünleriyle, tarihi eserleriyle yeterince tannmas ve tantlmas önemlidir. 2015 yl alternatif turizm proje teklif çarsnda Efeler Belediyesi’nin 'Tarih, Efeler Kona'nda Kültür, Sanat ve Turizme Açlyor' projesi, GEKA tarafndan desteklenmeye uygun bulunmutur. Bundan sonra da ibirlii içerisinde, güzel projelere imza atacamza inanyorum.” dedi.

Amaçlarnn, Aydn’da alternatif turizmin gelimesine katk salamak olduunu belirten Bakan Özakcan ise, "Efeler Belediyesi, Aydn ilinin büyükehir olmasndan sonra kurulmu bir belediyedir. Ksa sürede böyle önemli bir projeye imza atmak, bizim için önemli bir baardr. Bu bizim ilk proje ve ilk baarmzdr. Birçok zenginlie sahip ilimizin tantm maalesef hep eksik kalmtr. Kültür turizmini Aydn merkezine çekerek, gerek yerli gerekse yabanc turistlerin merkezde zaman geçirmelerini amaçlamaktayz. Efeler Kona yapsnn restorasyonunu, renovasyonunu yaparak balayacaz. Yerel üretim tekniklerinin ve yöresel teknikler içeren özel müzelerin yaygnlatrlmas dorultusunda restore edilen Efeler Kona ve içinde üretilen el sanatlar, Aydn’n sembollerinin yer ald görseller sergilenecektir. Böylece Efeler Kona bir sergi alan, bir müze ve bir tantm mekân olarak da kullanlacak. Efeler Kona ve içinde sergilenecek olan yöresel el sanatlar ve Aydn’n kültürel deerlerini yanstan sembolik deerlerin, istenen etkiyi yaratacana inanyorum. Bu projenin hazrlanmasnda emei geçen herkese teekkür ederek, herkese hayrl uurlu olmasn diliyorum.” ifadelerini kulland.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..