milivolt electronics world news Eitim_lke-Sen_l_Temsilcisi_Aycn:_Asgari_cret_kleliktir-didimhaber.net
03-01-2014

Eitim lke-Sen l Temsilcisi Aycn: Asgari cret kleliktir

Eitim_lke-Sen_l_Temsilcisi_Aycn:_Asgari_cret_kleliktir

 AYDIN - 03.01.2014 12:01


Asgari ücretle ilgili açklama yapan Eitim lke-Sen Aydn l Temsilcisi Bilal Aycan, “Asgari ücret köleliktir, kölelik düzenine son verilmelidir. Yllar deiiyor ama emekçilerin, ezilenlerin kaderi deimiyor. Bugün yine kölelik düzeninin asgari ücret uygulamasn protesto ediyoruz.” dedi.

Asgari ücret belirlenmesini tiyatroya benzeten, "Ölmeyecek kadar verelim" mantyla belirlendiini iddia eden Aycan, “Her sene bir tiyatro oynanyor. ktidar sahipleriyle i çevrelerinin arlkta olduu bir komisyon toplanyor ve emekçilere, “Ölmeyecek kadar ne verelim?” diye bir müddet tartyorlar. En nihayetinde 40-50 liralk bir rakam belirleyerek kamuoyuna, 'Büyük fedakârlk yaparak asgari ücrette önemli bir art yaptk' diye sunuyorlar. Emekçilerin alnteriyle semiren kapitalist yama düzeninin sahipleri, ite bu oyunu her sene yoksul halkmzn önünde oynuyor, onlarla alay ediyorlar. Devlet kurumu olan TÜK, en düük ücretin bin 205 lira olmas gerektiini söylüyor. Buna ramen ayn devletin yetkilileri, emekçileri köle olarak çaltrmada, yaatmada srarl davranmaya devam ediyorlar.” eklinde konutu. Yoksulluk snrnn 3 bin, açlk snrnn bin 200 lira olduu bir zamanda 6 milyondan fazla asgari ücretliye 846 lira maa verilmesi utandrc olduunu söyleyen Bilal Aycan, "unu unutmayalm ki asgari ücretliye verilen 846 liray, 20 milyona yakn insan bölüüyor. Art arda yamur gibi gelen zamlar, zaten asgari ücretliye verilecek 43 liray imdiden fazlasyla geri alyor. Ayakta durmaya çalan aileler, oyun çandaki çocuklarn birkaç yüz liraya bambaka kölelik koullarnda çaltrmak zorunda kalyor. çiler söz konusu olduunda sermaye ve iktidar çevreleri hemen saflar sklatryor ve asgari ücreti, açlk snrnn çok altnda tutmaya devam ediyorlar. Kölelik, yoksulluk bir miras olarak yeni nesillere devrediliyor.” dedi.

Çalanlarn, taeronlatrlmann bedelini her geçen gün daha fazlasyla ödediini belirten Eitim lke-Sen l Temsilcisi Aycan, “Rekabetçi piyasaya, i cinayetlerinde her yl binden fazla kurban veriyorlar. Hayatta kalanlarnn kimi asgari ücret sömürüsünde, kimi onun da aasnda çalyor. Çalanlarn çocuklar, büyüyen ekonomi masallarna kanarak rüyaya dalmyorlar. Onlar mevsimlik tarm ilerinde, boya sandklarnn banda, atölyelerde büyüyor ve çocukluklar çalnyor.” diye konutu.

 


OSMAN AKÇAY |

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..