milivolt electronics world news Aydn_kestanesi_corafi_iaret_tescili_ald-didimhaber.net
06-01-2014

Aydn kestanesi corafi iaret tescili ald

Aydn_kestanesi_corafi_iaret_tescili_ald

AYDIN - 06.01.2014 17:30


Aydn Ticaret Borsas (ATB)'nn 2010’da Türk Patent Enstitüsü'ne yapt corafi iaret bavurusu sonucu Aydn kestanesi tarafndan tescillendi.

 



Aydn kestanesini tantmak amacyla 2010 ylndan bu yana fuar katlmlar, corafi iaret çalmalar gibi youn bir çalma içerisine girdiklerini belirten ATB Yönetim Kurulu Bakan Adnan Bosnal, “Amacmz, en fazla kestane üreticisi il olarak Aydn’n ön plana çkmasdr. Türkiye kestane üretiminin yüzde 34’ünün ilimizden gerçekletiini, Aydn’da bile bilmeyen pek çok kii var. Borsa olarak bu farkndal yaratmak bizlerin sorumluluundadr. Aydn kestanesi, tohum zarnn tohum içine çok az girmesi ve kolay soyulabilir olmas gibi ayrt edici özellikleriyle kestane ekeri olmaya elverilidir. Bursa'ya ilimizden, eker imalatnda kullanlmak üzere kestane gitmektedir. Amacmz, ilerideki yllarda izlenebilirlii salandnda ve yasa çktnda kestane ekerleri ambalajlarnda 'Aydn kestanesinden imal edilmitir' yazsn görmektir. Önümüzdeki süreçte Avrupa Birlii corafi iaretini almay da hedefliyoruz. Dünya çapnda kestanemizin önemli bir yere gelmesi amacyla Origin Dernei'ne üye olacaz. Merkezi Cenevre’de bulunan, 40 ülkede 350’den fazla üyesi olan bir dernektir. Corafi iaretlerin ulusal, bölgesel ve uluslararas düzeylerde korunmasn güçlendirmek, sürdürülebilir kalknmann araçlar olarak gelitirmek ve corafi iaretli ürünleri üreten üreticilerin ve uzmanlarn arasndaki en iyi uygulamalarn deiimini kolaylatrmak üzere görev yapmaktadr.” dedi.

Çalmalarn Aydn kestanesinin tannmasna olanak saladn ancak yeterli olmadn kaydeden Bosnal, “Tarm ürünlerinde corafi iaretler, belirgin bir nitelii, ünü veya dier özellikleri yönünden, kökeninin bulunduu yöre, alan, bölge veya ülkeyle özdelemi bir ürünü gösteren iaretlerdir. Corafi iaretler gelenekle ilgilidir, bir kalite göstergesidir, krsal kesimin kalknma aracdr. Corafi iaret sistemi, ülkemizde tescil belgesine sahip olmaktan öteye gidememektedir. Dünyada olduu gibi ortak bir etiketleme ve logo uygulamas olmamas sebebiyle corafi iaretli ürünlerin tannrl ve bilinirlii salanamamaktadr. Bunun yansra corafi iaretli ürünler, denetimle ilgili yetersizlikler sebebiyle haksz rekabet, haksz kullanm ve tüketicilerin yanltlmasyla kar karyadr.” eklinde konutu.

 

OSMAN AKÇAY |

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..