milivolt electronics world news Aydn_Belediye_Meclisi'nde_pusulal_ynetim_kavgas-didimhaber.net
07-01-2014

Aydn Belediye Meclisi'nde pusulal ynetim kavgas

Aydn_Belediye_Meclisi'nde_pusulal_ynetim_kavgas

AYDIN - 07.01.2014 09:51

 

Dün akam tartmalarla balayan Aydn Belediye Meclisi toplants usul, yönetmelik ve kanun tartmalaryla sona erdi. Bakan Vekili Sümran Ünal’n yönettii toplantda, kanun ve yönetmelik ihlâli tartmalar sebebiyle denetim komisyonu üyeleri seçimi yaplamad. Belediye Bakan Yardmcs Cemalettin Küçükerol’un, meclisi yöneten Ünal’a kâtla bilgi notu göndermesini ve el hareketlerinde bulunmasn eletiren baz üyeler, bunun meclise saygszlk olarak nitelendirdi. Bakan Vekili Ünal’n, kanuna uygun olmad için yok sayd komisyon seçimlerinde adaylarn aldklar oylar okuyup oylamaya sunmas, hararetin yükselmesine sebep oldu. Yaptnn hata olduunu belirten Ünal, toplantya ara vererek gergin havay yumuatmaya çalt.

Geçen toplantnn zabt özetinin kabulünün de okunmasn isteyen meclis üyeleri, oy çokluuyla zabt özetinin reddi yönünde karar alnd. Meclisin tatil yapmamas kararnn ardndan denetim komisyonu üyelerinin seçimine geçildi. Burada meclis çounluuna göre üye seçiminde sert tartmalar yaand. CHP, AK Parti ve MHP’nin yansra bamsz üyenin de komisyona aday olabileceini iddia eden baz üyelerin tartmasyla gizli oylama yapld. Sonuçta meclis aritmetiine göre bamsz adayn komisyon üyesi olup olmayaca ve baz oy pusulalarndaki isimlerin az veya fazla olmas tartma konusu oldu. Yaplan seçimin kanuna aykr olduunu söyleyen Meclis Bakan Vekili Ünal, komisyon seçiminin geçersiz olduunu ve bir dahaki toplantda ele alnacan belirtti. Buna itiraz eden AK Parti, MHP ve bamsz üyeler, meclisin iradesine sayg gösterilmesi, kanuna aykrysa hukuk yoluyla itiraz edilmesi gerektii yönünde görü bildirdi. Kanuna aykr ilem yapamayacan belirten Ünal ise, “Yasa gayet açk, oylamann tam eklini koymu. Yasalarn dnda bir karar verebilir misiniz? Yasalara uygun olmayan bir seçim oldu, yaptmz oylama geçersizdir. Sizleri bir daha denetim komisyonu seçmek için toplamak üzere bu maddeyi geçtik.” eklinde konutu.

Meclis iradesinin yok sayldn iddia eden MHP’li Mustafa Çakr, bunun saygszlk olduunu söyledi. MHP’li Divan Üyesi Ahmet Ertük de meclisin, bakana gönderilen pusulalarla yönetildiini savundu. Uur Alkanl ise, “Bakan, meclisi yönetememektedir. Pusulalarla meclis yönetilmektedir. Meclisi seçilenler deil, belediyenin memurlar yönetmektedir. 130 senelik Aydn Belediyesi’nde memurlar ilk defa meclisi yönetiyor.” dedi.

Tartmalarn gölgesinde geçen toplantda görüülen dier maddeler ilgili komisyonlara havale edilirken baz personelle ilgili maddeler de bir sonraki toplantya ertelendi.

 

 

OSMAN AKÇAY |

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..