milivolt electronics world news Eitim_Biliim_A_(EBA)_projesi_tantld-didimhaber.net
09-01-2016

Eitim Biliim A (EBA) projesi tantld

Eitim_Biliim_A_(EBA)_projesi_tantld

Aydn l Milli Eitim Müdürlüü, Milli Eitim Bakanl Eitim Biliim A (EBA) hakknda bilgi verdi. EBA’nn gelecek nesilleri eitecek proje olduunu belirten l Milli Eitim Müdürü Pervin Töre, \"EBA projesi, çocuklarn yaamndan kaynak kitab da kaldryor. Çocua ders kitabn bakanlk verdii gibi bütün kaynak kitabyla, sorularyla, kazanmlaryla, snavlaryla hazr ve kuvvetli bir 24 saat güçlü internet ayla EBA’y sunuyoruz. Bu çok büyük ve çocuklarmz için geliim salayc bir proje.\" dedi.

Aydn Sosyal Bilimler Lisesi’nde düzenlenen programda EBA hakknda bilgi veren Milli Eitim ube Müdürü Murat Demirci ise proje kapsamnda 260 okulda 5 bin 943 tahta kurulduunu, örencilere 8 bin 875 tablet bilgisayar datldn ve 2016 ylnda da çalmalarn devam edeceini belirtti. Demirci, “EBA çalmalarnda bilgi ilemde dört arkadamz, il genelinde alt arkadamz, toplam 10 eitmen arkadamzla ilimizdeki dier biliim teknolojilerinde 164 rehber öretmen vastasyla öretmen ve örencilerin eitimi ve yönlendirmeleri devam ediyor. FATH projesiyle tüm okullarn ayn standartlar ve teknolojiyle bulumas, EBA ile öretmen ve örencilerimizin, ihtiyaç duyduu her alanda en hzl internetle ders içerikli bilgilere ulamalar salanmtr.” eklinde konutu.

Aydn’da 180 bin örenci bulunduunu, FATH ile EBA’nn asrn eitim projesi olduunu söyleyen l Milli Eitim Müdürü Töre de 21. yüzyl gençlerinin yetitirileceini söyledi. Töre, “180 bin örencimiz Aydn’da her gün okula gidiyor. Bizim en büyük duamz, evlerinden çkan bu örencilerimizin, salkl ve güvenli ekilde evlerine ulamasdr. FATH projesi, asrn projesidir. Eitim, farkl bir soluk alyor. Eitimle 21. yüzyln gençleri yetiiyor. Farkl bir nesil, farkl istekleri, hayata farkl baklar olan bir kuak yetiiyor. Önceki kuaklarla yeni nesil arasnda binlerce farklar olan bir kua yetitiriyor öretmenlerimiz. lk etapta 51 okulda bin 265, ikinci etapta 209 okulda 4 bin 678 akll tahta kurulumu yapld. Toplam Aydn\'da 5 bin 943 tane etkileimli tahta kurulumu yapld. Üçüncü etapta ortaokullarmzda kurulum devam edecek. Bu donatm çok önemli. EBA, dünyada en büyük altyapya sahip bir sistem. Artk her örenci, frsat eitliine sahip olacak. Güvenli internetle örenci, 24 saat bu eitim programlarna ulaabilecek.” dedi.

EBA’nn kullanm konusunda eitimlerin devam ettiini belirten Pervin Töre, “Öretmen eitimleri olarak Aydn’da, 8 bin 875 öretmene ve örenciye tablet dattktan sonra bin 455 öretmenimizi, hzl bir ekilde FATH projesindeki koordinatör öretmenlerimiz araclyla eittik ve bu eitim devam ediyor. Akll tahtay en verimli ekilde nasl kullanacak, derste tablet ve tahtay nasl uyumlu ve verimli ekilde kullanacak, onun eitimini veriyoruz.” diye konutu.

Aydn’da EBA eitimi alan öretmenler, akll tahtada branlaryla ilgili uygulamal ders vererek tantt ve programn ileyiini anlatt. Toplantya, Milli Eitim ube müdür ve müdür yardmclar da katld.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..