milivolt electronics world news Jeotermal_enerji_tanamad_iin_bulunduu_araziye_santral_kuruluyor-didimhaber.net
12-01-2016

Jeotermal enerji tanamad iin bulunduu araziye santral kuruluyor

Jeotermal_enerji_tanamad_iin_bulunduu_araziye_santral_kuruluyor

Aydn’da düzenlenen jeotermal toplantsnda konuan Jeotermal Elektrik Santral Yatrmclar Dernei Bakan Ufuk entürk, tarm alanlarna yaplan jeotermal santrallerine gösterilen tepkilere kar, bu enerji tanamad için çkt araziye kurulduunu söyledi.

Toplantya Aydn Gda Tarm ve Hayvanclk l Müdürlüü, Çevre ve ehircilik l Müdürlüü, Adnan Menderes Üniversitesi, Valilik Yatrm zleme Daire Bakanl, Ziraat Mühendisleri Odas, jeotermal konusunda çalma yapan mühendis ve sektör temsilcileri de katlarak birer konuma yapt. Dernek Bakan entürk, jeotermalin yenilenebilir ve temiz enerji olduunu söyledi. Tarm arazilerinde jeotermal kuyu açlmas ve elektrik santrali kurulmasna gösterilen tepkilerin, tarm alanlarnn imara açlmasna gösterilmediini belirten entürk, baz sivil toplum kurulularnn jeotermal firmalarn hedef aldn iddia etti. Türkiye\'de jeotermal yatrmlar tamamlandnda, 12 bin dönüm alann bu sektör için kullanma açlacan belirten Ufuk entürk, elektrik santrallerinin tarm arazilerine yaplmasnn da enerjinin tanamamasndan kaynaklandn söyledi. Ülkedeki jeotermal enerji yatrmlaryla ilgili bilgi veren entürk, “615 MW kurulu güce sahip, 290 MW civarnda, hizmete girecek jeotermal elektrik santrali var. 400 MW civarnda da bavurusu yaplm, fizibilite çalmalar tamamlanm ve ülkemiz için yaplacak jeotermal santral çalmalar var. Bunlar toplamda bin 215 MW elektrik üretecek. Halkmz biraz sabrl olursa ikinci yatrmlarmz da hzla devam edecek. Bununla ilgili gerek Tarm Bakanl\'yla, gerek yerel yönetimlerle irtibatmz devam ettiriyoruz. Ksa dönemde Manisa tarafnda 3 bin 900 dönüm bir araziyi, organize sera bölgesi olarak belirledik. Buraya bir sera bölgesi yapmay planlyoruz.” dedi.

Jeotermalin, elektrik üretimi dnda baz alanlarda da kullanlacan belirten entürk, “Alaehir ile Salihli arasndaki 74 bin dönüm üzüm balarnn içinde, üzüm kurutmak için kullanlan yaklak 6 bin 7 bin dönüme yakn kurutma beton sergileri ortadan kaldrmak, jeotermal kurutma tesisleriyle kurutmak için Tarm Bakanl ile çalmalarmz devam ediyor. Bu sene bir tesis kurularak deneme sürecine balayacaz. Jeotermalde MW bana 2 dönüm arazi kullanlyor. Türkiye genelinde bin 200 MW enerji için 2 bin 400 dönüm arazi kullanlacak ama bizim ikinci yatrmlarmz var. Örnein sera yatrmlarmzla 2 bin 400 dönümde üretilen zirai mahsullerin çok daha fazlasnn scak su atklarmzla, reenjeksiyon öncesi atklarmzla çok daha fazlasn üretebiliriz. ehirleri stmay ve kurutma tesisleri yapmay planlyoruz ancak kanunumuz yeni çkt. Bir santral, be ylda faaliyete geçiyor. Halkmz biraz sabrl olursa santrallerin devamnda seraclkta ve kurutmada kullanabilirler. Aydnllar bu görüntü kirliliinden oldukça muzdarip, bizler bunun farkndayz ama bizim hiçbir atmz yok. Hiçbir atk üretmeden enerji üretiyorlar. Doaya karbondioksit brakyoruz ama alternatiflerimiz bizden daha fazla. Jeotermalden üretmediimiz elektrii kömürden, gazdan ve dier petrol ürünlerinden üretmekteyiz. RES, arz güvenlii olmad için devlet tarafndan çok tercih edilen bir yatrm deil. 78 bin MW’lk bir bavuru vard. Rüzgardan ülke enerjisi karlanabilir ancak rüzgar esmedii zaman enerji yok. Bunun için arz güvenlii olan enerji yatrmlarna ihtiyacmz var. En temiz enerji, jeotermal enerji. Baz sivil toplum kurulular, bizleri halka çok yanl tantma gayreti içerisindeler. O sivil toplum kurulular, bir yandan bizi eletirirken ellerinde bulunan ruhsatl alanlara yatrm yapmaya baladlar. Jeotermal için kullanlan tarm arazilerinin daha fazlasn yerel yönetimler imara, iskana açarak tüketiyorlar ancak jeotermalciler olarak bize duyulan kadar onlara duyulan bir tepki yok maalesef.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..