milivolt electronics world news Engelli_bireyler_iin_kampste_yaam_kolaylatracak_uygulama-didimhaber.net
21-01-2016

Engelli bireyler iin kampste yaam kolaylatracak uygulama

Engelli_bireyler_iin_kampste_yaam_kolaylatracak_uygulama

Aydn Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Engelli Birimi, engelli bireyler için kampüste yaam kolaylatracak uygulama balatt. Engelli bireylerin kimseden yardm almadan kampüs alannda dolaabilmeleri için akll telefon ya da tablete yüklenebilecek program gelitirildi. Projenin ilk aamasnda Merkez Kampüste 29 farkl noktann tanm yapld.

ADÜ’de eitim ve örenim hayatn devam ettiren görme engelli örencilerin ve engelli çalanlarn kampüs yaamna akll cep telefonu araclyla kolayca adapte olmalarnn amaçland projede, görme engellilerin kampüs içerisindeki yerleimler hakknda bilgi sahibi olabilmeleri ve bakalarna ihtiyaç duymadan sesli betimlemeyle yönlerini bulmalar salanacak. Sistem, ilk aamada merkez kampüste, daha sonraki aamada merkez yerleke dnda yer alan birimlerde uydu yönlendirmesiyle fiziksel ve sesli betimlemeli olarak faaliyete geçecek. 

ADÜ Engelli Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Kerim Gündodu ile birlikte Dumlupnar Üniversitesi Engelli Örenci Birimi Koordinatörü Ali Osman Altnay, Akdeniz Üniversitesi Engelli Örenci Birimi personeli Sarper Arkan yaptklar çalmalarla ilgili bilgi verdi. lk etapta merkez kampüste yaplan çalma ADÜ Engelli Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Kerim Gündodu ve ekibi tarafndan denendi. Engellilerin sesle cep telefonu ve tabletine yükleyecekleri programla üniversiteyi kendi balarna engel tanmadan gezebilecekler.

Engelsiz üniversite kavramn bir slogan olarak hayata geçirecekleri belirten ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, unlar kaydetti: “Engelli bireylerin günlük hayatta karlatklar sorunlarn ortadan kaldrlmas için yaplan tüm çalmalarda üniversiteler topluma yön vermelidir. Akademi, her konuda örnek olmas gerektii gibi bu alanda da hassas ve duyarl olmaldr. Engelli bireylerin önündeki engelleri kaldrma mücadelesi ve bilinci önce zihinlerde balar. Biz, üzerimize düeni yaparak üniversitemizde çevre düzenlemelerini, asansör sistemlerini yeniden yaptk. Bu konuda üzerimize düenden fazlasn yapmak için çalmalarmz bundan sonra da devam edecek. Engellilere yaplan hizmetler, bir lütuf deil görevdir. Bu çalmalar eit yurtta haklar çerçevesinde birer hizmet olarak alglanmaldr.” 

ADÜ Engelli Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Kerim Gündodu da projenin ileyii konusunda yapt açklamada, “Proje orta dier arkadalarmzla birlikte kampüsü adm adm gezerek haritalandrmada gerekli çalmalar bitirdik. Gerçekletirdiimiz çalmalarn ardndan uygulamay internet ortamnda akll telefonlar vastasyla engelli vatandalarmzn kullanabilmeleri için hazr hale getirdik. Projenin son aamasnda engelli vatandalarmz uygulamay akll telefonlarna indirerek aktif hale getirecek ve uygulamadan yararlanabilecek. Böylece görme engelli vatandalarmz hiçbir yardm almadan sesli betimleme uygulamasyla merkez kampüsümüz içinde istedikleri yere gidebilecek.” açklamasnda bulundu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..