milivolt electronics world news alanlar_iin_zorunlu_olacak_Mesleki_Yeterlilik_Belgesi_-didimhaber.net
21-01-2016

alanlar iin zorunlu olacak Mesleki Yeterlilik Belgesi

alanlar_iin_zorunlu_olacak_Mesleki_Yeterlilik_Belgesi_

Tehlikeli ve çok tehlikeli meslekte çalanlar için zorunlu olacak Mesleki Yeterlilik Belgesi (MYB) için Aydn Ticaret Odas (AYTO), Esnaf Odalar Birlii (AYESOB), Türkiye Kurumu ve l Milli Eitim Müdürlüü, ortak bir basn açklamas yapt. MYB eitiminin Aydn’da 11 bin kiiyi ilgilendirdii, tehlikeli 40 meslekte içi çaltran ve çalanlar ilgilendiren bu belgenin 26 Mays 2016\'dan sonra mecburi olacan belirten AYTO Bakan Hakan Ülken, aksi takdirde firmalara ve kiilere ceza uygulanacan söyledi.

AYTO’da düzenlenen basn açklamasnda konuan Ülken, “Türkiye genelinde özel sektör ve özel sektörde çalanlar ilgilendiren bir konu. Bu konuda zamannda harekete geçmeliyiz. Bu, çalan ve ivereni ilgilendiriyor. Tehlikeli olan 40 meslek dalnda çalanlarn, bu eitimden geçmesi ve bu belgeleri almalar gerekli. Bu konuda çalmalara baladk.” dedi. Uygulamann geriye dönük olmasn eletiren AYESOB Bakan Selahittin Çetindoan ise bu konuda giriimde bulunacaklarn söyledi. oför esnafnn u anda bu ii yapabilmesi için 47 tane evrak aldn ve bunlar için para ödediini belirten Çetindoan “oförlerin 47’den fazla belgesi var. Her yer belge. Bizi aryorlar, \'Bu kadar belgeyi ne yapacaz?\' diye. imdi de MYB diye bir ey çkardlar. Bu esnaf, bu belgeler için eitim gördü, ücret ödedi. Bu belgeler ne olacak? MYB, yeni meslee girecekler için uygulanrsa daha iyi olur. Konfederasyona yaz yazarak, bu konunun yeniden ele alnmasn isteyeceiz. Geriye dönük olduu için çok skntlar olacak.” eklinde konutu.

MYB’nin, AB uyum yasalar çerçevesinde yapldn belirten l Milli Eitim Müdür Yardmcs Alaattin Yalçnkaya da, “AB uyumu için bu çalanlarn, bu belgelerden faydalanmas adna biz çalmay balattk. lk etapta bu belgeye ihtiyaç duyanlar tespit edeceiz. Bunu yapabilirsek, bu belgeyi nasl verebiliriz, eitimlerini, nasl yapabiliriz, altyap çalmalarn yaptk. Kurs altyaplar olutu, 10 kiilik gruplar halinde bu eitim verilecek. Snav merkezlerinde snava girerek, bu belgeleri almalar için çalacaz.” dedi.

Tehlikeli ve Çok Tehlikeli ler Snfnda Yer Alan Mesleklerde Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu kapsamnda MYB almaya hak kazanan kiilerin snav ve belge ücretleri, isizlik sigortas fonundan karlanacak. Bu konuda ibirlii yaptklar kurumlar araclyla kendilerine bavurulmasn isteyen Türkiye Kurumu Aydn Müdürü Rahmi Terzi, 40 meslekte çalanlarn u an itibariyle bu belgeyi almas gerektiini söyledi. 26 Mays tarihinden sonra bu 40 meslekte çalp da MYB olmayanlar firmalarn çaltramayacan belirten Terzi, “Bu belge olmayanlar çaltranlar, i müfettilerinin denetiminde ceza alacaklardr. Biz buradan iletmelerimizden AYTO, AYESOB, KUR ve Milli Eitim Müdürlüü’ne müracaat etmelerini istiyoruz. 10 kiilik gruplar halinde kurs alacaklar. Bu belgeleri bizden alrlarsa belge ve snav ücretlerini KUR olarak biz karlayacaz. Bu snav ve belge ücretinin maliyeti, kii bana yaklak 500 TL olacak.” diye konutu.

Bu arada söz konusu tehlikeli 40 meslek için istenecek olan MYB ustalk belgesi, Milli Eitim Bakanl’na bal mesleki ve teknik eitim okullar, üniversitelerin mesleki ve teknik eitim veren okul bölümlerinden mezun olup diplomalarnda veya ustalk belgelerinde belirtilen bölüm, alan ve dallarnda çalanlar için aranmayacak.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..