milivolt electronics world news Kruvaziyer_turizmine_terr_darbe_vurdu-didimhaber.net
21-01-2016

Kruvaziyer turizmine terr darbe vurdu

Kruvaziyer_turizmine_terr_darbe_vurdu

Rusya ile yaanan uçak krizinden olumsuz etkilenen Türk turizmini, bu kez stanbul Sultanahmet Meydan\'ndaki canl bomba saldrs vurdu. Dünyann önde gelen baz kruvaziyer firmalar, yaz aylarnda stanbul, zmir ve Aydn\'n Kuadas ilçesine yapacaklar seferleri iptal etti.

Daha önce Kuadas ve stanbul\'u tur programlarndan çkardn duyuran Celebrity Cruises ve Disney Cruise Line\'den sonra imdi de Norwegian, Costa, Ochiana Region Seven Seas ve Crystal\'in de bu iki destinasyonu rotasndan çkard örenildi. Her iki ehre ayr ayr yaplmas planlanan 75 kruvaziyer turu iptal edilirken MSC irketi de zmir\'e planlad 36 seferinin hepsini iptal etti. Her biri 2 bin ile 3 bin 500 yolcu ve mürettebat kapasiteli gemilerin iptalleri turizmcileri, turizm ehirlerini ve geçimini bu sektörden salayan esnaf da endielendirdi.

Her yl Kuadas Liman\'na 75 seferde yaklak 200 bin turist getirmesi beklenen gemilerin, baka limanlara yöneldii belirtildi. Rezervasyon iptalleri yüzünden skntl günler geçiren sektör, bu sebeple büyük skntya girdi. Baz gemilerin Kuadas yerine Rodos, stanbul yerine ise Atina limanlarna demirleme karar ald örenildi. Geçen sezon 550 gemiyle 700 bine yakn turistin geldii Kuadas Liman’nda, bu yl için 1 milyon turist hedeflenirken kriz ve terör olaylar yüzünden, geçen yllarn gerisinde kalnaca tahmin ediliyor.

GEREKÇE \'CAN GÜVENL\'

Dünyann önde gelen kruvaziyer gemileriyle ABD\'nin en lüks yolcu gemisi Crystal Symphony\'nin sahibi Crystal Cruises\'ten önceki gün yaplan yazl açklamada, Türkiye\'deki terör olaylar sebebiyle yolcularn can güvenliinin gözönüne alnd belirtildi. Açklamada, \"Misafirlerimizin güvende olmas ve bu konuda kuku yaamamalar en önemli önceliimiz. Bu konuda risk alamayz.\" denildi. 

Yeni iptaller olabileceini belirten Türkiye Seyahat Acenteleri Birlii (TÜRSAB) Kuadas Yürütme Kurulu Bakan Fahrettin Çiçek, \"stanbul\'daki bombadan sonra kruvaziyer irketlerine gelen iptallerin, bu rota deiikliinde katks büyük. Türk turizmi, oldukça skntl bir döneme girdi. En azndan böyle kalacan umut etmekten baka yapacak bir ey yok. Mevcut iptallerden geriye dönü pek mümkün görünmüyor. Henüz karar vermeyen kruvaziyer irketleri ise önümüzdeki günlerde Türkiye\'ye gelerek güvenlikle ilgili gözlemlerde bulunacak, yetkililerle konutuktan sonra kararlarn verecek.\" dedi.

Geçten ay Kuadas\'nda düzenlenen, “2016\'da Turizmde Bizi Neler Bekliyor?” konulu panelde, Türkiye ve özelde Kuadas turizmi için kötü bir sezon beklendii belirtilmiti. Ortadou, Rusya krizi ve terör olaylarnn Türk turizmini olumsuz etkilediinin belirtildii panelde konuan Kuadas Belediye Bakan Özer Kayal, “Türk turizminin üzerinde kara bulutlar dolayor. Bu, ucuza geçitirilebilecek bir kaos deil. Önümüzde sisli puslu deil, baya kara bulutlu bir turizm sezonu var. Bugün görünen o. Öyle çok ucuza geçitirilebilecek kaos yaamyoruz. Kuadas, turizmdeki bilinirliini zaman içerisinde yitirdi. Bunda hepimizin katks, ben de dahil var. Bugün bütün bunlarn dnda, ciddi bir kriz var. Turizmde neler yapmamz gerektiini, aklselimle oturup konumamz lazm. Evet, panik yapmayalm ama çok da hafife alnabilecek durumda deiliz.” açklamasn yapmt.

Kuadas Otelciler ve Yatrmclar Dernei (KODER) Bakan Tacettin Özden de ayn panelde, “Strese girmememiz, panik yapmamamz lazm. Önümüzde belirsiz bir turizm süreci var. Önümüzde birçok belirsizlik var ancak bugün alacamz kararlar, altn imzalayacamz eyler bizim geleceimizi ipotek altna almasn. Bizim mutlak suretle destinasyonu ön plana çkarmamz lazm.” demiti.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..