milivolt electronics world news Sigorta_primleri_yeniden_gzden_geirilmeli-didimhaber.net
24-01-2016

Sigorta primleri yeniden gzden geirilmeli

Sigorta_primleri_yeniden_gzden_geirilmeli

Söke oförler ve Otomobilciler Odas Bakan Refik Karata, sigorta fiyatlarna yüksek ücret talep edilmesi ve BAKUR prim ücretlerindeki arta ilikin açklamada bulundu. Sigorta fiyatlarnda haziran ayndan bu yana yüzde 30\'lara varan bir artn söz konusu olduunu vurgulayan Karata, \"Bu artla ilgili olarak bir tane Allah\'n kulu sigorta irketlerine \'ne yapyorsunuz\' demedi. Bazen gülesim de geliyor, komik bir durum ama oför esnaf açsndan da ac bir durum.\" dedi.

Sigorta fiyatlarnn düzenlemesinin art olduunu ifade eden Karata, \"Düük model bir minibüsün deeri 2 bin 500 TL, sigorta deeriyse 2 bin 700 TL. Yani aracn deerinden daha fazla fiyat biçiyorlar. Baz sigorta irketlerinde deiik fiyatlarla kar karya geliyoruz. stanbul\'da ehir içinde çalan minibüs ya da taksici esnafyla Aydn\'daki oför esnafn ayn kefeye koyamayz. stanbul\'dakinin kaza riski oran yüzde 85 iken Aydn\'daki esnafn kaza risk oran yüzde 5 dolaylarndadr. Federasyona da durumu ve sknty ilettik. Ancak maalesef aldmz cevaplar sigorta irketlerinin yabanc firmalarn eline geçtii için bunun önüne istenildii zaman geçilemedii ifade ediliyor. Sigorta konusunda benim istediim bir ey var. Bir minibüsü düünün, ticari araçlarda trafik sigortas, ferdi kaza sigortas, koltuk sigortas ve kasko olmak üzere 4 kalem sigorta oldu. Bu tek sigorta olsun ve oför esnaflarnn ödeyebilecei bir mebla belirlensin. Buna göre sigorta ödeyelim. Dört tane sigorta irketine gezerek 4 tane sigorta yapmak zorundayz.\" dedi. 

EKONOMK SIKINTI DEVAM EDYOR 

oför esnaflar olarak hiçbir ey beklemeden devlete kar olan yükümlülüklerini yerine harfiyen getirdiklerini vurgulayan Karata, \"Baz kesimlerde undan prim alrsn, destek alrsn bizimse ne prim ne destek hiçbir eyimiz yok. Çalyoruz BAKUR ücretlerini kendimiz ödüyoruz. BAKUR prim ücretleri de ylbanda sonra 500 TL oldu. Esnaf bunu kendisi ödeyecek. Derdimizi anlayacaklarn sesimizi duymalarn istiyoruz. \'Ben BAKUR ve vergi borçlarn ödeyemedim, borç aldm ödeyeceim\' diyen esnaf düünerek kollamak gerek. Ekonomik skntlar devam ediyor. 2016 yaz sezonunda turizm beklentilerimiz inallah yerine gelir. Turizm bölgelerinde çalan arkadalarmz var. Zaten yazn dahi 15 gün çalp 15 gün yatyor. Otogar çklarnda sorunlarmz var. 15 gün çalan araç 1 aylk araç ücreti ödüyor. Bunlar firmaya da bildirdik bu konuyla ilgili çalma yapyor.\" diye konutu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..