milivolt electronics world news Tarih_Zincirli_Han_restore_edilerek_hizmete_ald-didimhaber.net
26-01-2016

Tarih Zincirli Han restore edilerek hizmete ald

Tarih_Zincirli_Han_restore_edilerek_hizmete_ald

Aydn Vakflar Bölge Müdürlüü tarafndan restore edilen Zincirli Han hizmete açld. Müdürlüün açt iletme ihalesini alanAydn Büyükehir Belediyesi, burada butik otel ve restoran hizmeti verecek. Kültür turizmine de hizmet edecek handa, restoran ve mahalli ürünlerin satld dükkanlar da yer alyor. Hann restorasyonunun, 2,7 milyon liraya mal olduu kaydedildi. Açla Aydn Esnaf Odalar Birlii Bakan Selahittin Çetindoan, AydnTicaret Borsas Bakan Adnan Bosnal, CHP l Bakan Bayram nci, Didim Belediye Bakan Deniz Atabay, oda bakanlar, sivil toplum kurulular ve davetliler katld.

Kültür turizmine katk salayaca belirtilen “Osmanl Soka” projesi içerisinde yer alanZincirli Han’n açlnda konuan Aydn Büyükehir Belediye Bakan Özlem Çerçiolu, ehre böyle bir tarihî yapy kazandrmaktan memnun olduklarn söyledi. Zincirli HanOteli’nin 29 odal ve 43 yatak kapasiteli olduunu, Osmanl mutfa, restoran ve sat yerleri bulunduunu belirten Çerçiolu, \"Buras Aydn Vakflar Bölge Müdürlüü tarafndan restore edildi. Biz de ihaleye girerek burann iletmesini aldk. Biz hizmet için herkesle ortak çalmaya hazrz. Böyle tarihî bir yeri Aydn halkyla buluturmak bize nasip oldu. Bundan dolay çok mutluyuz. Aydn’n böyle bir yere ihtiyac vard.\" dedi.

Nasuh Paa Külliyesi’nin bir bölümü olan Zincirli Han, 1708 ylnda Aydnl olan Osmanolu Nasuh Paa tarafndan küçük bir mescit, medrese, han ve hamam olarak yaptrld. 1922 ylnda Yunanistan\'n, igal ettii Aydn’dan çekilirken külliyeyi ykmasnn ardndan 1926\'da, medresenin ortasndan yol geçirildi. Nasuh Paa Külliyesi, konaklama ve ticaret amacyla ina edilen, kagir ve ahap bir yap. Zincirli Han, iki bölümlüden oluuyor. Ana bölüm, dikdörtgen planl ve iki katl. Caddeye açlan kapsnn üzerinde kitabesi bulunuyor. Moloz ta ve tulayla ina edilen hann tonozla örtülü sivri kemerli girii, iç avluya açlyor. Avlunun birinci katnda 18, ikinci katnda 27 odas var. Ahap örtülü odalarda, ocaklar ve dolap nileri bulunuyor. Avlunun güneydousundaki bir koridordan, hann ikinci bölümüne geçilir. Buradaki caddede, sivri tula kemerli üç dükkân bulunuyor. Bu bölümlerde yolcularn, hayvanlar ve arabalar için ayr bölümler var. Külliyenin bat ucunda, medresenin yannda, enine iki bölümden oluan hamam yer alyor.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..