milivolt electronics world news Frnclar,_Bakan_Faruk_elikten_zr_bekliyor-didimhaber.net
02-02-2016

Frnclar, Bakan Faruk elikten zr bekliyor

Frnclar,_Bakan_Faruk_elikten_zr_bekliyor

Ekmek Üreticileri Federasyonu Aydn ube Bakan Abdussamet k, Gda Tarm ve Hayvanclk Bakan Faruk Çelik’in ekmek zammyla ilgili yapt açklamadan dolay frnclardan özür beklediklerini söyledi. Gda Tarm ve Hayvanclk Bakan Faruk Çelik’in açklamasn geliigüzel bir açklama olarak deerlendiren Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Aydn ube Bakan Abdussamet k, bakann bu açklamasnn sektörü kaosa sürükleyeceini iddia etti.

Frnclar Federasyonu\'ndan bakana \'ekmek zamm\' cevab

Gda Tarm ve Hayvanclk Bakan Faruk Çelik’in ekmek zammyla ilgili frnclar suçlamasn yanl bilgilendirme olduuna ve bunun düzeltileceine inandklarn ifade eden Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Aydn ube Bakan Abdussamet k, “76 milyon vatandamz doyuran milletimizin 3 öün sofrasnda bulunan buram buram mis gibi kokan ekmek üreten bir sektördür. Ülkemizde 20 milyon ton buday üretimi yaplmaktadr. ç piyasada 17 milyon ton buday tüketilmektedir. Bu tüketimini yapan tek sektör ekmek üreticileri sektörü yan frnclardr. Gda Tarm ve Hayvanclk Bakan Faruk Çelik, hiç aratrmadan bir sektörü ve ülkemizi büyük kaosa sürüklemitir. Büyük bir kaosa sürükleyecek açklama yapmlardr. Kamuoyunu ilgilendiren, en önemli yaam kayna saylan ekmek ile ilgili konuda sektörden sorumlu olan kurum, kurulu ve sivil toplum örgütleri temsilcilerine danmadan kaç kalemin dikkate alnd net olarak ifade edilmeden kimlere sorduu belli olmayan giderleri dikkate alarak gelii güzel bir açklama yapmlardr. Bu açklama sektör olarak bizleri derinden üzmü ve yaralamtr. Tam üç yl önce ekmek 75 kuru olarak hesaplanmtr. Ekmein ana ham maddesi olan un, su, tuz, elektrik, içi giderleri, iyeri kiralar, akaryakt, mazot ve benzeri giderler hesaplanarak ekmek maliyeti çkar. Buna ramen bakanmzn atlad bir konu daha vardr. Frnclarn ekmek sat noktalarna verdii ekmek fiyat ortalama 60 kurutur, 1 TL deildir. Bu konunun kendisine net olarak yanstlmadn düünüyoruz. Ya da kendilerini yanl bilgilendirmilerdir. Bayilere verilen iskonto yüzde 20 ila yüzde 30 bandndadr. Anlayacanz frnc ekmei 1 liraya deil, 60 kurua satm oluyor. Bakanmzn dikkatine sunmak istediimiz bir önemli konu daha vardr. Araç trafik poliçelerine yaplan yüzde 250’lik zamm görmüyorlar da ekmee yaplan zam ki, biz ekmee zam yaplmad diye düünüyoruz. Çünkü bizim Aydn’da 1 liraya satlan ekmek için 1,5 yl önce alm olduumuz resmi fiyattr.” dedi.

Frnclarn Gda Tarm ve Hayvanclk Bakan Faruk Çelik tarafndan hedef tahtasna konduunu savunan Abdussamet k, sözlerini öyle sürdürdü: “Bakanmz kamuoyu önünde ekmek üreticileri olan frnc esnafn hedef tahtasna görme gereini neden görmütür, dorusu biz bunu anlam deiliz. Bu durum bizleri sektör olarak üzmütür. Biz bundan 20 gün önce 33 TL’ye maya alrken bu gün fiyat 45 ila 48 bandnda oynuyor. kira artlar örnek benim ahsi kiramn art yüzde 125 olmutur. Un fiyatlarnda yüzde 30’un üzerinde zamla karlatk. Mayada yüzde 30, 33 ‘ün üzerinde zamla karlatk. Yani her ey ortada. Sizin elinize kalem versek, içilik, kira, suyu. Biz suyun tonuna Aydn’da kaç lira ödüyoruz. Bakan gelsin Aydn’daki su ton fiyatn koysun hesaplamaya Aydn’n suyu üzerinden bir hesaplama yapsn bu fiyat otomatik olarak 5 kuru artacaktr. Her yerin kendisine göre fiyat vardr. Bakann açklamalar belediyenin halk ekmei üzerinden yapt açklamadr. Belediyelerde kira yok, içi masraf yok, yok yok. Belediye fi vermiyor, sat noktalarnda fi vermiyor, fatura kesmiyor. Bu hesaplama dour deildir. Bu hesaplama ile esnafn üzerine gelinmesini biz doru bulmuyoruz. Dier ürünleri baz alp da frncy hedef tahtasna koymak da kabulümüz deildir. Biz bunu doru bilmiyoruz.” 

Bakan Faruk Çelik’in sektörün patronu olduunu ifade eden Ekmek Üreticileri Federasyonu Aydn ube Bakan, “Bakan diye bilir ki, unun fiyatn siz niye yükselttiniz ey un fabrikalar. Çkp diyebilir ki, ey mayaclar siz niye mayann fiyatn yükselttiniz. Çkp diyebilir ki ey belediyeler frnlara suyu ücretsiz verin ki halka ucuz ekmek üretsinler desin. Bunu yapmyor frncnn üzerine geliyor. Frncnn bütün maliyeti 61 kuru. Bu bir kuru nerden geliyor 3 -4 gündür düünüyorum bir türlü bulamyorum. Kibarca sayn bakandan bu konuda düzeltme ve özür bekliyoruz.” dedi.

Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Aydn ube’sinde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basn açklamas yapan Abdussamet k, ekmek zammndan frnclarn sorumlu olmadn ifade etti.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..