milivolt electronics world news DS_kanal_evresine_tel_rg_ekicek-didimhaber.net
09-02-2016

DS kanal evresine tel rg ekicek

DS_kanal_evresine_tel_rg_ekicek

Aydn’n Nazilli ilçesi Bozyurt Mahallesi sakinleri, sulama kanalnn tel örgüyle kapatlmas sonucu evlerine giremez hale geldi. Evlerine girebilmeleri için kanal üzerine yaptrdklar köprülerin on gün içinde kaldrlmasnn istenmsi karsnda ayaklanan vatandalar, yetkililerden konuyu çözüme kavuturmasn istedi.

DS Aydn 21. Bölge Müdürlüü 211. ube Müdürlüü, iletme hakkn verdii Sa Sahil Sulama Birlii’ne bir yaz göndererek, sulama ve drenaj kanallar üzerine vatandalarca yaptrlan projesiz ve izinsiz, geçi güvenlii olmayan köprülerin kaldrlmasn istedi. Birlik bakan Sabri Topuçar da bin nüfuslu mahallede, kanal kenarnda evi bulunan yaklak 150 kiiye 15 Ocak 2015 tarihinde tebligatta bulunarak, on gün içerisinde 20 km. uzunluundaki kanal boyuna tel örgü çekileceini, bu sebeple köprülerin kaldrlmas gerektiini, kaldrlmad takdirde kendileri tarafndan kaldrlacan tebli etti.

DS’nin ald bu kararla ne yapacan aran mahalle sakinleri ise evlerine nasl girip çkacaklarn düünmeye balad. Köprülerin kaldrlmasyla büyük sknt yaayacaklarn belirten vatandalar, yetkililerin bir an önce çözüm bulmasn istedi. Mahalle sakinlerinden Hatice Durmu, evinin arka tarafnda baka evler olduundan yol açlamayacan belirterek, \"Benim evimin girii kapatlrsa nasl girip çkacam? Çok madur oldum. Benim gibi birçok insan var bu durumda. Yetkililer buna bir çözüm bulsun.\" dedi. 

Kazalar ve buna bal ölümlen olmamas için kanal boyuna tel örgü çekilmesini kendilerinin talep ettiini açklayan Bozyurt Mahallesi Muhtar Ali Esiz ise, “Biz bunu kendimiz talep ettik ancak köprülerin kaldrlarak mahalle halknn madur olabileceini düünemedik.” eklinde konutu.

Tel örgü çekilerek köprülerin kaldrlmas kararn DS\'nin verdiini söyleyen Sa Sahil Birlii Bakan Topçular da bunun tedbir amaçl olduunu belirtti. Topçular, “Bu kanallar DS’nin maldr, bize sadece iletme hakkn verdi. Bu konuda önlem almamz için de talimat yazs yollad. Biz sadece bu talimat yerine getiriyoruz, sorumluluk bizim deil.” dedi.

DS yetkilileri ise Aydn 21. Bölge Müdürlüü 221. ube Müdürlüü olarak Aydn, Denizli ve Mula illerinin sorumluluk alanlarnda olduunu, buralarda can ve mal kaybnn yaand kazalar sebebiyle açlan davalarda mahkemelerin yüklü miktarda tazminata hükmettiini belirtti. Yetkililer, “Biz kurum olarak bu tazminatlar ödemekten bktk. Bunun için de kendi tesislerimizse sahip çkma adna böyle bir uygulama balattk.” diye konutu. Vatandalarn, belirli yerlere köprü yaplabilmesi için projeler çizdirip kuruma sunmas gerektiini belirterek, “Bunun için de bu projeleri kurumumuz uygun görürse bakanlkla yaplacak yazmalar dorultusunda tarafmzdan kurulabilir ancak bu da çok maliyetli olduu için hiçbir vatandamzn buna yanaacan sanmyoruz.” dedi. Yetkililer, köprülerin kalmasna izin verdikleri takdirde bunun, belediyenin de kendi tesislerini kullanmasna izin vermi olabilecekleri anlamn tadn vurgulayarak, “Bu bizim yetkimizde deil. Belediyenin, bakanlkla protokol imzalayarak imara açt bu yolu kendi kullanmna alabilmesi gerekir. Bunun için de bu emniyet tedbirlerini almalar art gibi birtakm prosedürler var. Bata servis yoluna dökülen asfaltn uluslararas karayollar artlarna uygun olmas, uyar levhalarnn aslmas gerekir; bu da bizi aan bir durum.” dedi.

Konuyla ilgili açklama yapan Nazilli Belediye Bakan Haluk Alck da hiçbir vatandan madur olmasn istemediklerini belirterek, konuyu çözmeye çalacaklarn açklad. Bakan Alck, “Belediye olarak bizim o mahallede imarmz var. Vatandalarmzn maduriyetini giderebilmek için elimizden ne geliyorsa yapacaz ancak bu ksa vadede çözülecek bir sorun deil.” eklinde konutu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..