milivolt electronics world news Kasaplar_Odas_Bakan_Kad:_Ette_tavan_fiyat_piyasay_rahatlatmaz-didimhaber.net
10-02-2016

Kasaplar Odas Bakan Kad: Ette tavan fiyat piyasay rahatlatmaz

Kasaplar_Odas_Bakan_Kad:_Ette_tavan_fiyat_piyasay_rahatlatmaz

Gda Tarm ve Hayvanclk Bakan Faruk Çelik’in, krmz et sektörü temsilcileriyle görümesini gelmesini deerlendiren Aydn Kasaplar Odas Bakan smail Kad, tavan fiyat uygulamasnn mümkün olmadn söyledi. Etteki pahalln, tavan fiyat uygulamas veya ithal etle çözülemeyeceini savunan Kad, “Tek çözüm, serbest piyasa ve üreticiye destek.” dedi.

Bakan Çelik’le görümede, kasapta karkas yasz etin 23,03, yal etin 21,08, kymann 32, kubann ise 34 liradann satlmas yönünde alnd belirtilen karara tepki gösteren Kad, kasaplarn bu durumda kesecek havyan bulamayacan iddia etti. Oda Bakan Kad, “Et fiyatyla ilgili snrlama resmi deil, sadece konuulan bir durum. Bunun uygulanp uygulanmayaca belli deil. Kesin sonuç, cuma günü yaplacak bir toplant daha var, orada belli olacak ama böyle bir ey olmaz, olamaz. Neden olmaz? 23 liraya et kesimi deniyor. Üretici bir kere 23 TL’ye maln vermez. Zarar edecei için vermez. Gider, pazarda canl satar. Kasaplar da kesecek hayvan bulamaz. Bu kez de kasaplar, 25-26 liraya almak zorunda kalacaklar. 21 liraya yal kesime de yanamaz üretici. Pazara götürür, pazarda satar. Bu kez paray canbazlar, araclar kazanr. Fiyat snrlamas, kimsenin iine yaramaz. Hem üreticiye, hem kasaba, hem de tüketiciye zarar olur. Böyle yaparak et fiyat dümez, düüremezler.” dedi.

Tavan fiyatn araclara yarayacan, üreticiyi de kasaplar da madur edeceini söyleyen Kad, “Böyle bir durumda iin hilesi artar, dana eti diye inek eti satarlar, sakatat satarlar. Bugün kasap, 23 liraya kestii hayvan yüzde 8 KDV, yüzde 20 kemik, yüzde 10 dierleri, stopaj, kesimi, kiras ve birçok gider kalemi var. Yal kesim yapsan, yüzde 10 da ya var. Fiyatn kurtarmas mümkün deildi. Bakanlk bu ekilde fiyat belirlemi ama kesinleen bir ey yok. Et piyasasnn düzeleceinden eminiz, zaten düzelmesi de gerekiyor. u andakasaplar et satabiliyorsa satan da alan da memnun. thal et gelecek deniyor. thal et gelse ne olur? Büyük firmalar ihtiyaçlarn görür. Aydn, Mula gibi illere ithal et gelmez. Biz Aydnl kasaplar olarak da ithal et satmyoruz, sattrmyoruz. thal et, Aydn’ kesinlikle etkilemez. Kasaplar olarak hesab biz u anda ucu ucuna ancak denk getiriyoruz. Et fiyatlarnn dümesi için üretici desteklenecek, KDV’yi sfrlayacak, stopaj kaldrlacak.” eklinde konutu.

Et fiyatnn, kuyumculardaki altn gibi her kasapta ayn olduunu belirten Oda Bakan smail Kad, “Bakanln çkard bu fiyatlandrma uygulanrsa iin hilesi balar. Kasap sakatat satar, düzgün et satmaz. Kasap, 23 liraya dana bulup 32 liraya satamaz, kimse de vermez. Etin ucuz olduu yerde hile vardr. Etin fiyat her yerde ayndr, ayn altn gibi. Ucuz ise hile vardr. Aydn’da biz bunun takibini yapyoruz. Kasaplarmzda kaçak ve ithal et sat yok.” dedi.

Et piyasasnn rahatlamas için hayvan saysnn artmas gerektiini belirten Kad, \"Devlet üreticiyi tevik edecek, destekleme verecek. Yemi ucuzlatacak, uygun fiyata hayvan verecek. Hayvanclk tevik edilir, hayvan says artarsa sknt olmaz, kanun çkarmaya gerek kalmaz. Devletin et fiyatlarna snrlama getirmesi çare olmaz. Üretici yem çuvalna 50 lira verecek, 21 liraya dana satacak. Zaten üretici, danay beslemek için canl kilosunu 20 liraya alyor. Et ithalat ve tavan fiyat uygulamas sektöre indirim de getirmez, rahatlatmaz da. Tek çözüm destek, tevik ve girdilerin düürülmesi.\" dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..