milivolt electronics world news Aydn_havaalann_istiyor-didimhaber.net
11-02-2016

Aydn havaalann istiyor

Aydn_havaalann_istiyor

Yllardr yaplamayan Çldr Havaalan için kapsaml bir rapor hazrlayan Aydn Ticaret Odas (AYTO), bunu kamuoyuna açklad. Aydn’n havaalan ihtiyacnn bugüne kadar hep lafta kaldn, bugünse oda olarak kapsaml bir rapor hazrladklarn belirten AYTO Bakan Hakan Ülken, “Biz Aydn’a havaalann lafla, \'istiyoruz\' demekle deil, altn doldurarak, doru verilerle ve hazrladmz raporla istiyoruz. Çldr Havaalan, Aydn için milli bir meseledir. Herkes bu meseleye sahip çkmaldr.” dedi.

MADO tesislerinde AYTO yönetimiyle birlikte raporu açklayan Ülken, “Bu raporumuz, AYTO’nun raporu olarak çkacak ama Aydn’n raporu olacak. Hep birlikte hareket edebilmenin, kazanmlar elde etmeye yönelik önümüzü açabileceini gösterecek bir süreç olacak. Türkiye’de yatrmlar kolay deil. Kamu kaynaklarnn yatrma dönütürülmesinde devlet erki, netice itibariyle kamunun kaynan biraraya toplar, bunun yönetimini yapar. Bizler de bu kamu kaynaklarndan, kendi alanlarnda ve bölgelerinde neleri tesis edebilirizin mücadelesini veririz. Biz de Aydn olarak Aydn’a neler kazandrabiliriz, Aydn’n nelere ihtiyac var, Aydn nelerde geri kald, bunlar tespit etmek ve kamuoyu oluturmakla mükellefiz.” dedi.

Aydn’a havaalan gerektiini, rapordan örnekler vererek anlatan AYTO Bakan Ülken, \"Aydn’n nüfusu 1 milyon 53 bin. Bir Aydnlnn, zmir Adnan Menderes Havaalan’nda uçaa gitmek için kat ettii yol 846 km. Bir Aydnlnn uçaa gitmek için kat ettii yol, eerÇldr Havaalan olsayd 244 km. Yaklak üç misli fazla. Aydn Çldr Havaalan’nn maliyetini, Ulatrma Bakanl Devlet Hava Meydanlar kendi uzman ekibi, buradaki fizibilite çalmalaryla kamulatrma dahil hesapladlar. Yaplan çalmada, Aydn ÇldrHavaalan’nn hazr hale gelmesi için 180 milyon TL gerekiyor. Bu 180 milyon TL, bir havaalannn faaliyete geçirilmesi için genel bütçe içerisinde gerçekten çok komik bir rakam.\" dedi. Adnan Menderes Havaliman’na Aydn’dan demiryolu ve karayoluyla günlük ortalama 2 bin kii gidip geldiini belirten Ülken, “Aydn’dan Adnan MenderesHavaalan’na özel havayolu irketi servisiyle her gün ortalama 400, Hava ile 150, trenle 215, araçla 772 ve Aydn Otogar\'ndan stanbul ve Ankara’ya bin 500 kii seyahat ediyor. Bunlarn üçte biri havayolunu tercih etse 495 kii, bu da günlük ortalama 2 bin kii demek. Bu da 15’e yakn uçak yapar. Bunun yars bile deseniz bin yolcu demek ama 2 binin üzerinde olduuna da eminim.” eklinde konutu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..