milivolt electronics world news Artma_tesislerinde_elektrik_indirimi_iin_mracaat_art-didimhaber.net
09-01-2014

Artma tesislerinde elektrik indirimi iin mracaat art

Artma_tesislerinde_elektrik_indirimi_iin_mracaat_art

AYDIN - 09.01.2014 13:21


Aydn Çevre ve ehircilik l Müdürlüü, artma tesislerinde kullandklar elektrik enerjisinin yüzde 50'sini ücretsiz almak isteyen iletme sahiplerini, müracaat etmeleri konusunda bilgilendirdi. Yaplan yazl açklamada, “Tevik tedbirlerinden faydalanmak isteyen kurum, kurulu ve iletmelerin, öncelikle bakanlktan 'Geri Ödeme Belgesi' almalar ve her yl nisan aynn sonuna kadar il müdürlüklerine, tevik geri ödemesi için bavuruda bulunmalar gerekmektedir.” denildi.

5491 Sayl Çevre Kanunu'nda Deiiklik Yaplmasna Dair Kanun'un 20. maddesinde, "Artma tesisi kuran, ileten ve yönetmeliklerde belirtilen yükümlülükleri yerine getiren kurulularn artma tesislerinde kullandklar elektrik enerjisi tarifesinde, sanayi tesislerinde kullanlan enerji tarifesinin yüzde 50'sine kadar indirim uygulamaya bakanln teklifi üzerine Bakanlar Kurulu yetkilidir." hükmü bulunduu belirtilen açklamada unlar kaydedildi: "Bu dorultuda bakanlk tarafndan hazrlanan, Çevre Kanunu'nun 29. Maddesi Uyarnca Atk Su Artma Tesislerinin Tevik Tedbirlerinden Faydalanmasnda Uyulacak Usul ve Esaslara Dair Yönetmelik, 01.10.2010 Tarih ve 27716 Sayl Resmî Gazete'de yaymlanarak yürürlüe girmitir. Yeni düzenlemeyle alc ortamn su kalitesinin yükseltilmesi için atk su altyap tesisi yönetimlerinden kimyasal, biyolojik ve ileri atk su artma tesisini kuran, ileten ve ilgili mevzuatta belirtilen yükümlülükleri yerine getirdikten sonra artlm atk sular alc ortama dearj edenler veya geri dönüümlü olarak kullananlarn artma tesisi iletme maliyetleri hafifletilerek, artma tesislerinin çaltrlmas tevik edilmektedir.”

Atk sularn artlmas amacyla tesislerde kullanlan ve ödemesi yaplan bir önceki yla ait elektrik enerjisi giderinin Bakanlar Kurulu tarafndan her yl belirlenen ksmnn, atk su altyap tesisi yönetimlerine geri ödendiinin belirtildii açklamada, “Geri ödenen orann üst snr yüzde 50'dir. Her yl belirlenen geri ödeme oran, gelen talebe ve bütçe imkânlarna göre Bakanlar Kurulu karar ile kesinlemektedir. Artma tesislerinde kullanlan elektrik enerjisinin belirlenen ksm, vergiler ve kesintiler hariç bir önceki yla ait atk su artma tesislerinde kullanlan tüketim bedeli üzerinden geri ödenmektedir. Çevre ve ehircilik il müdürlükleri, her yl haziran sonuna kadar il genelinde aldklar toplam bavuruyu bakanla iletmekte olup bakanlk tarafndan belirlenen orana göre illerdeki talepler deerlendirilerek, il müdürlüklerinin hesabna para transferi gerçekletirilmektedir. Bu dorultuda atk su artma tesislerinde harcanan enerjinin belirlenen oranda geri ödenmesine ilikin olarak ilimiz snrlar içerisinde 2012 yl için 5 belediye, 4 sanayi tesisi, 17 turistik tesis ve ikincil konut olmak üzere 366 milyon 626 bin TL hak sahiplerine ödenmitir.” denildi.

 

OSMAN AKÇAY | 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..