milivolt electronics world news ilek_hasad_balad_retici_fiyattan_ve_rnden_memnun-didimhaber.net
04-04-2016

ilek hasad balad retici fiyattan ve rnden memnun

ilek_hasad_balad_retici_fiyattan_ve_rnden_memnun

Türkiye\'nin en çok çilek üretilen ikinci ili Aydn\'da çilek hasad balad. Bu yl havalarn iyi gitmesi ve çilek veriminin güzel olmas, üreticinin yüzünü güldürdü. Rusya pazarnn kapanmasnn ardndan Arap ülkelerine yönelik açlan ihracat alanlarnn, bu aç kapatmas bekleniyor.

Aydn\'n en fazla çilek üretiminin yapld Sultanhisar, Yenipazar ve Kök ilçelerinde, yaklak 20 bin dönüm alanda, çilek hasad yaplyor. Çilek için her eyin uygun olduunu söyleyen Sultanhisarl çilek üreticisi Mehmet Ünsal, çilek al fiyatlar ve rekoltenin üreticinin yüzünü güldürecek düzeyde olduunu söyledi. Son yllarda fresh çilek fidesi diktiklerini ve bundan memnun olduklarn belirten Ünsal \"Çilek fidelerimizi örtü altna austos aynda diktik. Nisan aynda ilk hasadn yapyoruz. Fideleri satn alyoruz. Dönümde ortalama 5 ton ürün alyoruz. Bu ürünleri 4 kiloluk kasalar içinde iletmelere veriyoruz. Buradan da yurt içi ve yurt d piyasaya gidiyor. Bu yl Rusya pazarmz kapand ama bizi etkilemedi. Rusya bizim 375 bin ton çilek üretimimizin sadece yüzde 3\'ünü alan bir ülke. Bunun bir ksm dier tali yollardan Rusya\'ya girebilir. Rusya yannda yeni pazarlar bulundu. Katar, Dubai, Suudi Arabistan\'a konteynerlarla çilek gönderiliyor. Bizim yakn pazarlarmz Ukrayna, Modovya ve iç piyasa.\" dedi.

Çilek üreticisi olarak u anda bir sknt olmadn belirten Ünsal, \"Dolar yükseldikçe üreticinin eline iyi para geçmekte. Dolar kuru fena deil. Bu sene de kazancmz iyi olacak. Bu sene çilek pazarmz en kötü artlarda geçen yl kadar olacana inanyorum.\" eklinde konutu.

Sultanhisar yöresinde yetien çilein kaliteli ve iri olduunu ifade eden Ünsal, \"Çileimiz iri ve daneli, güzel. yi tarm uygulamas yapyoruz. Kullanlan ilaçlar ve gübreler kontrollü. Çileklerin iri olmas vatandalarmz tarafndan deiik alglanabilir ama bizim çileimizin cinsi, iklim ve bakmlarmzda çileklerimiz böyle iri ve güzel. Çilek ne kadar verimli ise o kadar iridir. Bu ilk hasadmz. Bu sene güzel rekoltemiz olacak. Geçen yla orana fiyatlar ayn seviyelerde 3-4 TL arasnda toptan fiyat deiiyor. Bu fiyatlar böyle devam ederse sknt olmaz. Genel anlamda çilek üretim rekoltemiz geçen yla oranla ayn. Bu sene çilek üreticisinin yüzü gülecek gibi.\" diye konutu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..