milivolt electronics world news Klnk_bakanlk_sistemini_anlatt-didimhaber.net
04-04-2016

Klnk bakanlk sistemini anlatt

Klnk_bakanlk_sistemini_anlatt

AK Parti stanbul Milletvekili Metin Külünk, Parlamenter Sistem\'de egemenliin millette deil, bürokratizimde olduunu iddia etti. Külünk, \"Parlamenter sistem, bürokratizmin Truva atdr. Bu sistem devam ettii müddetçe seçimlerde siz gelen milletvekillerini amarlamaya devam edersiniz. Ankara\'daki obezite bürokratizm de egemenliini devam ettirir. Siz de zannedersiniz ki gerçekten egemenlik kaytsz milletindir. Avucunuzu yalarsnz. Parlamenter sistemde yürütme gücünü kullanabilmek için karizmatik liderler beklemitir. Parlamenter sistem istikrarszlktr.” dedi.

Aydn Sivil Toplum Kurulular Platformu, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Atatürk Kongre Merkezi\'nde, \"Yeni Anayasa ve Bakanlk Sürecindeki Terörün Hedefi\" konulu konferans düzenledi. AK Parti stanbul Milletvekili Metin Külünk\'ün konumac olduu konferansta konuan Metin Külünk, mevcut anayasa deimezse, yarn sandk üzerinden bir siyasi irade deiiklii olduunda milletin 13 yllk kazanmlarnn bir gecede yok olacan iddia etti. Bakanlk sistemi gelmezse bir sonraki seçimlerde milletvekili aday olmayacan açklayan Metin Külünk, 1982 Anayasas ile milletin egemenlik haklarnn kurumlar eliyle gasp edildiini savunarak öyle konutu: 

\"Kenan Evren, yarglanma sürecinde, \'Beni, yarglayamazsnz, anayasadan aldm yetkiyi kullandm\' dedi. Anayasa Mahkemesi çkyor, Sayn Cumhurbakanmza kafa tutuyor. Niye? Anayasadan ald yetkiyle. Erdoan Teziç çkyor, YÖK Bakan olarak hükumete kafa tutuyor, \'Ben, anayasadan aldm hakk kullandm\' diyor. Hani milletin egemenlii? Millet nerede? Millet nerede biliyor musunuz? Bu sistemde, millet sadece sandkta oy verdii akama kadar millet.\" 

Türkiye\'nin önündeki en büyük engelin bürokratizim olduunu ileri süren Külünk unlar söyledi: \"Ankara\'da egemenlii elinde tutan, milletin özgürlüklerini kontrol altnda tutan, yukardan aaya devrimcilikten beslenen otoriter bir bürokratizim gücü var. O güç, Türkiye\'nin önündeki en büyük engeldir. Bu engeli amak zorundayz. Turgut Özal, denedi bedelini ödedi. Rahmetli Necmettin Erbakan, denedi bedelini ödedi. Adnan Menderes denedi bedelini ödedi. Ama imdi Sayn Recep Tayyip Erdoan, hangi art ve zorluklar olursa olsun bu mücadeleyi baaracak ve Türkiye\'nin önünü açacak.\" 

Kanunlar milletvekillerinin deil bürokratlarn hazrladn, milletvekillerinin de hükumetin parlamentoya getirdii yasalar onayladn belirten Külünk, \"Siz kanunlar bizim hazrladmz sanrsnz ama biz kanunlar sadece onaylarz. Ankara\'da egemenlik yetkisi parlamentoda deil. Yasama ve yürütme birlikte, bürokratizmin basks altnda. Parlamenter Sistem, bürokratizmin Truva atdr. Bu sistem devam ettii müddetçe seçimlerde siz gelen milletvekillerini amarlamaya devam edersiniz. Ankara\'daki obezite bürokratizm de egemenliini devam ettirir. Siz de zannedersiniz ki gerçekten egemenlik kaytsz milletindir. Avucunuzu yalarsnz.\" dedi.

Türkiye\'de, son 70 ylda 64 hükumetin kurulduunu, ortalama 1,2 yla bir hükumetin dütüünü ifade eden Külünk,\"Türkiye, 70 yla 64 hükumeti sktrarak 15\'in üzerinde ekonomik kriz yaad. Ekonomik krizlerin yönetilmesi siyasal iktidarlarn becerisine baldr. Düünün 2. Dünya Sava\'n görmü, ta ta üstüne kalmam faizmden demokrasiye geçmi olanlar, dünyann en büyük ekonomisi içerisinde ilk 10\'da, Türkiye, 17. büyük ekonomi o da 13 ylk AK Parti iktidarnn istikrarl dönemi sayesinde. Bir yerde yanllk veya eksiklik yok mu? Parlamenter sistem, karizmatik liderleri bekleyerek milletin ömrünün geçtii bir sistemdir. Parlamenter sistem, istikrarszln kapsdr. Bu sistem, istikrar yakalayabilmek, milletten ald gücü millete hizmet olarak dönüümünü baarabilmek için hep karizmatik liderler beklemitir. Bu sistem, Türkiye\'nin kontrol edilmesindeki en güçlü araçlardan birisidir. Çok açk söylüyorum, küresel sistemin, küresel güç mücadelesinin Türkiye\'yi kontrol etme arac haline dönümütür parlamenter sistem.\" diye konutu. 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..