milivolt electronics world news Aydn_Bykehir_Belediyesi_Kuadas_TAR_alann_kamulatrd-didimhaber.net
08-04-2016

Aydn Bykehir Belediyesi Kuadas TAR alann kamulatrd

Aydn_Bykehir_Belediyesi_Kuadas_TAR_alann_kamulatrd

Aydn Büyükehir Belediyesi TAR\'e ait Aydn Tekstil alannn ardndan yine TAR\'e ait Kuadas\'ndaki alan kamulatryor. Aydn\'n Kuadas ilçesindeki, 1994 ylndan bu yana pek çok kez sata çkartlan 9 bin 958 dönümlük arazi, Aydn Büyükehir Belediyesi\'nin oldu. Araziyi gazeteciler ile gezen Aydn Büyükehir Belediye Bakan Özlem Çerçiolu, 24 milyon 200 bin liraya satn alnan, içinde tescilli binalarn da bulunduu arazinin hangi amaçla deerlendirileceinin belirlenmesi için 15-17 Nisan tarihleri arasnda referandum yaplacan açklad.

Kuadas\'nda sahile yakn yüzde 73\'lük hissesi Tari Pamuk ve Yal Tohumlar Birlii, kalan ise Tari Zeytin ve Zeytinya Birlii ile Tari Üzüm Birlii\'ne ait 9 bin 958 dönümlük arazi, ilk olarak 1997 ylnda sata çkartld. Daha sonra defalarca sata çkarlan fakat bir türlü satlamayan ve sat ylan hikayesine dönen araziyi, son ihalede 24 milyon 200 bin lira veren Aydn Büyükehir Belediyesi kamulatrd. Aydn Büyükehir Belediye Bakan Özlem Çerçiolu, arazinin satn alnmasnn ardndan TAR arazisinde inceleme yapt. 

Gezi srasnda arazinin ne ekilde deerlendirileceine yaplacak referandumla karar vereceklerini söyleyen Çerçiolu, Kuadas\'nn kent meydan olmadn, betonlaan Kuadas\'na soluk alnacak bir mekan kazandrmak istediklerini belirtti. Çerçiolu, \"TAR\'e ait bu yaklak 10 dönümlük araziyi 24 milyon 200 bin liraya satn aldk. Tapusu artk Kuadas halk ve Aydnllarn. Bu arazi içerisindeki binalar tescilli. Bu binalarn restorasyonu yaplacak. Yeraltndaki bölümü otopark olarak deerlendirilecek. Üst ksmdaki geri kalan bölümün ise ne ekilde deerlendirileceine halkmz karar verecek. Bu alanla ilgili olarak 15-16-17 Nisan tarihlerinde, 11.00-18.00 saatleri arasnda sandk kuracaz. Kuadas halkn, Aydn\'da yaayanlar fikirlerini belirtmeye davet ediyorum. Vatandalarmz bu arazide ne görmek istediklerini yazacaklar. Kent meydan m, spor alan m, ne istiyorlarsa onu belirtecekler. Bu fikir ve düünceler dorultusunda burann projesini gerçekletireceiz.\" dedi. 

Kuadas\'nn bir kent meydanna ihtiyac olduunun altn çizen Çerçiolu, \"lçedeki konserler, törenler hep sahil bandndan yayalar için ayrlan bölümde yaplyor. Kentler meydanlar ile anlr. Kuadas\'nn bir kent meydan yok. Bakn her yer bina yn. Tek bo kalan arazi buras. Buray yeil ve deniz ile iç içe bir kent meydan yapabiliriz.\" ifadelerini kulland.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..