milivolt electronics world news Dnyann_en_byk_ocuk_korosu_Aydnda_anakkale_Adn_syledi-didimhaber.net
23-04-2016

Dnyann en byk ocuk korosu Aydnda anakkale Adn syledi

Dnyann_en_byk_ocuk_korosu_Aydnda_anakkale_Adn_syledi

Aydn’da Çanakkale Ad’n seslendiren 10 bin 550 kiilik çocuk korosu, dünya rekoruna imza att. Aydn’dan \'ehitlere Bin Selam\' projesi kapsamnda oluturulan 10 bin 550 kiilik çocuk korosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram’nda Çanakkale Ad’n seslendirerek dünya rekoruna imza att.

Aydn Valilii, Aydn l Milli Eitim Müdürlüü ile Aydn Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüü ibirliinde hazrlanan \'Aydn’dan ehitlere Bin Selam\' projesi kapsamnda Aydn’da oluturulan 10 bin 550 kiilik çocuk korosu, Adnan Menderes Stadyumu’nda Dünya Çocuk Rekorlar Kitab’nda yer alabilmek için rekor denemesi yapt. Binlerce örenci, ayn anda bu Çanakkale Ad’n seslendirerek En Kalabalk Örencisi Korosu olarak rekorlar kitabna girmeye çalt.

Rekor denemesi öncesi örencilerin hazrlad 7 Bölge, 4 Mevsim temal halk oyunlar gösterisinde, Türkiye’nin her bölgesinden oyunlar, stad dolduran kalabalk tarafndan ilgiyle izlendi ve büyük alk ald.

Ardndan 10 bin 550 kiilik dev örenci korusu Çanakkale Ad’n baaryla seslendirdi. Rekor denemesi, Aydn Valisi Yardmcs Halil Canavar, Milli Eitim Müdürü Pervin Töre, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Bekir Çeker, Dünya Çocuk Rekorlar Yetkilisi Aydn Türk Gücü’nün olduu Prof. Dr. Orhan Kural bakanlndaki rekor tescil ve hakem heyetince tescil edildi. Rekorun tescil edilmesinin ardndan koroda yer alan örenciler, büyük coku yaad.

Aydn’da ilk kez bir dünya çocuk rekoru denemesi yapldna iaret eden l Milli Eitim Müdürü Pervin Töre, “Biz bir rekorun ötesinde, örencilerimize Çanakkale ruhunu alamak istedik. Çanakkale ruhunu yaatarak u anda Güney ve Güneydou Anadolu bölgelerinde terörle mücadele eden güvenlik güçlerimize moral vermeyi amaçladk. Tüm ehitlerimize buradan bin selam gönderiyoruz. Allah tüm güvenlik güçlerimizin yar ve yardmcs olsun.” dedi.

61. REKOR, AYDIN\'DA KIRILDI

Ömrünü gençlere tarihi alamaya adadn kaydeden Prof. Dr. Orhan Kural ise, “Biz tarihimizi unutursak, geleceimiz tekrar tehlikeye girer. Maalesef günümüzde futbol ve çeitli programlarla uyutulan bir gençlik ortaya çkartlyor. Onun için bugünler çok önemli. Bizim neslimiz gittikten sonra bunlar anlatacak kimse kalmayacak. ehitlerimizi unutmamamz gerekiyor. 1914-15 yllarnda 234 bin ve 90 bin olmak üzere binlerce ehit verdik. Ama biz imdi alveri merkezlerinde moda diye bir eyi takip ediyoruz. Moda çok iyi bir ey olsayd, deimezdi. Bu yüzden bu organizasyon beni çok mutlu etti. Bugün 10 bin 550 örencimiz baaryla Çanakkale Ad’n seslendirdi. Bu en kalabalk çocuk korosu olarak Dünya Çocuk Rekorlarnn 61’inci rekoru oldu.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..