milivolt electronics world news ST_blgelerindeki_mahallelerde_tabelalar_deitiriliyor-didimhaber.net
26-04-2016

ST blgelerindeki mahallelerde tabelalar deitiriliyor

ST_blgelerindeki_mahallelerde_tabelalar_deitiriliyor

Aydn Kültür Varlklarn Koruma Bölge Kurulu, tescilli yaplarn siluetini olumsuz yönde etkiledii gerekçesiyle, iyeri reklam tabelalarnn deitirilmesine karar verdi. ST bölgelerindeki mahallelerde dükkan ve iyeri bulunan yaklak 500 esnaf ilgilendiren tabela karar, esnafta tepkilere neden oldu. Kurul kararnca Sevgi Yolu\'nda bulunan iyerlerinin tabelalarnn sökümüne baland. 

Aydn Kültür Varlklarn Koruma Bölge Kurulu, Efeler ilçesinde, tescilli yaplarn siluetini bozduu ve görüntü kirlilii oluturduu gerekçesiyle, i yeri reklam tabelalarnn deitirilmesine karar verdi. Bu karar, 1.,2. ve 3\'üncü derece arkeolojik sit alanlar ve kentsel sit alan snrlar içerisinde iyeri bulunan esnafa, Aydn Büyükehir Belediyesi Zabta Dairesi personelleri tarafndan tebli edildi. Yaplan teblide, esnafn 20 gün içerisinde reklam tabelasn Aydn Koruma Amaçl mar Plan Uygulama hükümlerine uygun olarak deitirmesi, aksi halde hakknda cezai ilem uygulanaca belirtildi.

Kültür Varlklarn Koruma Bölge Kurulu\'nun ald karara göre reklam tabelalarnn ne ekilde olaca da belirlendi. Kurulan ald karara göre, her dükkan cephesinde en fazla iki adet reklam panosu konulabilir. Reklam tabelalar görüntüyü bozmayacak (Cepheyi kapatmayacak) ekilde olmaldr. Zemin kat baznda uygun boluklar deerlendirilecektir. Sentetik alaml kl tabela kullanlamaz. Ayn sokak üzerinde yer alacak tabelalar ayn malzeme ayn karakterde olmaldr. Bina cephesinde yatay olacak tabelalarn tamam zemin kat (dükkan) cephe alannn 1/5\'ini aamaz. Bina cephesinde dik aslacak tabelalar 50x70 ebatlarnda olacaktr. Üst katlardaki iyerlerinin de tabelalar zemin giriine konulacaktr. Üst katlarda cepheye tabela aslamaz. Reklam panolarnda kullanlacak dil Türkçe olacaktr. yeri yabanc meneli veya yabanc marka bayii ise tabelada yabanc kelimeler tabela alannn 1/3\'lik ksmn aamaz.

500 ESNAF TABELA DETRECEK

Bu arada Hasanefendi-Ramazanpaa ve Köprülü-Veysipaa ST alanlarnda bulunan mahallelerdeki yaklak 500 esnaf ilgilendiren tabela karar, tepkilere neden oldu. Kararn yeniden gözden geçirilmesini talep eden Sevgi Yolu esnaf, ayakta durmakta güçlük çektiklerini ve üzerlerindeki mali yükün yeni tabela ile arttrlmas gerektiini söyledi. Bu alanlarda tabelalar bulunanlarn maddi olarak madur olduunu belirten 14 yllk esnaf Zeki Üstünlük, \"Tabelam 1 yl önce 2 bin 500 TL\'ye yaptrdm, imdi de sökmek zorunda kaldm. Para kolay kazanlmyor, yanmda personel çaltryorum. Esnafn mali durumu göz önünde bulundurulmadan alnan bu karar, hayretle karlyorum. Esnafn sesine kulak vermelerini ve bu uygulamadan vazgeçmelerini istiyoruz.\" dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..