milivolt electronics world news 'Kaytd_hayvanlara_af,_kaaklar_arttrabilir'-didimhaber.net
10-01-2014

'Kaytd hayvanlara af, kaaklar arttrabilir'

Kaytd_hayvanlara_af,_kaaklar_arttrabilir

AYDIN - 10.01.2014 10:51


Aydn Veteriner Hekimler Odas Bakan Atilla Muharrem Uçmaklolu, kayt altna alnamayan büyükba ve küçükba hayvanlara getirilen aff olumlu karladklarn söyledi. Affn sektördeki faydalarnn yannda bir tehlikesine de dikkat çeken Uçmaklolu, yurtdndan kaçak yollarla büyükba ve küçükba hayvan getirilebileceini belirtti.

Gda Tarm ve Hayvanclk Bakanl Gda Kontrol ve Genel Müdürlüü’nden gelen küpe uygulamasn deerlendiren Oda Bakan Uçmaklolu, kaytd hayvanlarn ya gözetilmeden küpelenerek kayt altna alnmasnn çok iyi bir uygulama olduunu belirtti. Özellikle yaylarda, da köylerinde ve baz yerleim yerlerinde doduktan sonra 20 günü geçen hayvanlarn kayt altna alnmamas sonucu u anda Aydn’da yüzde 10 civarnda kaytd olduunu söyledi: “Bu afla küpe taklamayan ve kaytd olan hayvanlar kayt altna alnarak, üreticinin maduriyeti giderilecek. Kaytalt verileri daha da düzgün hale gelecek." dedi. Gda Kontrol Genel Müdürlüü’nden yeni bir yaz gönderildiini aktaran Uçmaklolu, "Sr cinsi hayvanlar 30 Haziran 2014, koyun ve keçiler 31 Aralk 2014'e kadar küpelenip kayt altna alnabilecek. Bugüne kadar kayt altna alnamayan hayvanlar, kayt altna alnacak. Bu güzel bir uygulama. Bizim ilimizde de da köylerinde küpelenmemi hayvanlar var." eklinde konutu.

KAÇAK HAYVANCILIA DKKAT

Ya gözetilmeksizin yaplacak kayt altna alma çalmalarnda, snrda bulunan illere yurtdndan kaçak hayvan getirilebilecei uyarsn da yapan Atilla Muharrem Uçmaklolu, “Bu tür kaçak giriimler için önlem alnmal. Bunu önlemek için küpeleme ve kayt altna alnacak hayvanlarn ülkemizdeki rklardan olmas art getirilmi ama yine de kaçak giriler olabilir. Bizim ülkemize ait olmayan hayvanlar, kaçak yollardan sokulabilir ve küpelenebilir. Hayvan rkmzn korunmas ve sektöre sahip çklmas için bu kaçaklarn mutlaka önlenmesi gerekir.” dedi.

 

OSMAN AKÇAY | 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..