milivolt electronics world news Tarih,_pamuk_ve_kadn_bir_projede_bulutu-didimhaber.net
23-07-2016

Tarih, pamuk ve kadn bir projede bulutu

Tarih,_pamuk_ve_kadn_bir_projede_bulutu

Kültür ve Turizm Bakanl, Birlemi Milletler Kalknma Program (UNDP) ve Anadolu Efes ibirliinde, “Gelecek Turizmde” Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu’na; proje ortaklar Söke Beparmak (Latmos) Doa ve Kültür Dernei ile Söke Belediyesi bavuru yapt. 

“Kadn Eliyle Pamua Dokunan Latmos” adl proje ile bir tala üç ku vurulacak. Söke’nin marka deerleri pamuk ve Latmos dalarnn tarih öncesi kaya resimleri öne çkarlacak, Söke’nin Tarihi Kemalpaa Evleri kimlik kazanacak ve kadnlarn üretim ile ekonomilerine katk salanacak. Proje bavurusu 28 Haziran tarihi itibariyle yaplrken, sonuçlarn Eylül ay içinde açklanmas bekleniyor. 

Proje’nin uygulamasnda Latmos’ta bulunan 8000 yllk tarih öncesi kaya resimleri desenlerinin çkarlarak modellenecek. Bu modeller, Söke Kemalpaa Mahallesinde tarihi Nuhbey Kona’nda kurulacak butik tasarm atölyesinde Söke Pamuu ile dokunan kumala buluturulacak. Atölyede kadnlar tarafndan üretilecek turizme yönelik tekstil ürünler hem kadnlara istihdam salayacak, hemde ilçe ekonomisine katk salam olacak. Turizm sektöründe tarih, pamuk ve kadn potansiyelini bir araya getirecek olan “Kadn Eliyle Pamua Dokunan Latmos” adl proje; eitim, üretim ve tantm buluturacak. Projenin; Söke’nin markalama ve tantm faaliyetleri ile yerel kalknmann yannda, bölgenin ulusal ve uluslararas ölçekte kültür turizmine kazandrlmasna katk salamas da hedefliyor. 

Söke Beparmak (Latmos) Doa ve Kültür Dernei’nin böylesi bir projeyi kendilerine sunmasn çok deerli bulduklarn ve proje orta olmay kabul ettiklerini söyleyen Söke Belediye Bakan Yardmcs Mine Aç, projenin kabul edileceini umduunu söyledi. Söke’nin kalknmasnda turizm potansiyelini deerlendirmenin çok önemli olduunu belirten Mine Aç; “Kemalpaa Mahallesi ilçemizin turizme sunabilecei önemli argümanlardan biri. Burada restorasyon anlamnda önemli çalmalarmz var. ‘Kadn Eliyle Pamua Dokunan Latmos’ projesi Kemalpaa Mahallesi Sokak Salklatrma Projesi’ni destekleyecei gibi; ilçenin bir baka kültürel deeri olan tarih öncesi kaya resimlerini tantacak, kadnlarn üretim yapmasn ve ekonomiye katk salamalarn salayacak bir proje” dedi. Aç projeyi hazrlarken heyecan duyduklarn belirtirken, “uygulamaya geçmesini de arzu ediyoruz” diye konutu.

Aydn ilinin dier önemli bir turizm kenti olan Didim de proje heyecan yayor. Didim Kaymakaml, ADÜ, Milet Müze Müdürlüü, Alman Arkeoloji Enstitüsü, Meandros Kültür, Sanat ve Turizm Dernei’nin proje ortaklnda “Milet Seramiklerinin yeniden üretilmesi” projesi ile Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu’na bavuru yapld örenildi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..