milivolt electronics world news BAKASININ_ELEKTRK_FATURASINI_SZ_DEMEYN!-didimhaber.net
01-08-2017

BAKASININ ELEKTRK FATURASINI SZ DEMEYN!

BAKASININ_ELEKTRK_FATURASINI_SZ_DEMEYN!

 

 

Aydem ve Gediz Elektrik Perakende Sat A.. kendi adna sözleme yapmadan bakasnn adna kaytl abonelik üzerinden elektrik kullanan müterilerini, usulsüz kullanma kar ve bilgi güncelliinin gereklilii hakknda uyard.

 

Aydem ve Gediz Abone Hizmetleri Yönetmenliklerinden yaplan açklamada, kendi adna perakende sat sözlemesi imzalamadan, önceki tüketici adna düzenlenen faturay ödemek suretiyle elektrik enerjisi tüketmenin usulsüz kullanma girdii belirtildi. Yaplan uyarda  Aydem bölgesini kapsayan Aydn, Denizli ve Mula illerinde toplam 1,78 milyon müteride, yaklak 300 bin kadarnn usulsüz elektrik kulland belirtilerek, 800 bin tüketim noktasnda da müteri bilgilerinin eksik olduu vurguland. Gediz bölgesinde ise zmir ve Manisa illerinde toplam 2,96 milyon müterinin, yaklak 600 bin kadarnn usulsüz elektrik kullanm yapt belirtilerek, 1,2 milyon tüketim noktasnda da müteri bilgilerinin eksik olmas durumunun alt çizildi.

 

Usulsüz kullanmlara kar dikkatli olmayan müteriler, yasal sorumluluklarla kar karya kalabilir.

 

Enerji Piyasas Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) Elektrik Piyasas Tüketici Hizmetleri Yönetmeliince, kendi adna perakende sat sözlemesi olmadan önceki müteri adna düzenlenen faturay ödemek suretiyle elektrik enerjisi tüketilmesi “usulsüz elektrik enerjisi kullanm” olarak tanmlanmtr. Ayn yönetmelik, elektrik faturasnda yazl bulunan müteri ad ile fiili kullancnn farkl olmasnn tespiti hâlinde “para cezas” ve “elektriin kesilmesi” gibi müeyyideler getirilmitir. Herhangi bir maduriyetin yaanmamas için müterilerin, yönetmeliin iaret ettii kapsamda usulsüz elektrik kullanmlar söz konusu ise, elektrik aboneliklerini kendi adlarna almalar gerekmektedir.

 

Abonelii kendi adna olmayan, usulsüz elektrik kullanan müterilerin, Aydem ve Gediz Müteri ilikileri Merkezlerine (MM) bavurarak perakende elektrik sat sözlemesi imzalamas gerekmektedir. Abonelii kendi adna olan müterilerin ise indirimli elektrik kampanyas frsatndan yararlanabilmek ve hizmet almnda aksaklk yaamamalar adna müteri bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir. Müteriler, bilgi güncelleme ilemi için www.aydem.com ve www.gediz.com web sitelerinde yer alan Müteri Hizmetleri sayfasnn Bilgi Güncelleme sekmesini kullanarak, Müteri ilikileri Merkezlerine (MM) giderek veya 0850 800 0 186 numaral letiim Merkezini arayarak gerçekletirebilirler.

 

Usulsüz Elektrik Enerjisi Tüketimi Hakknda

 

Elektrik Piyasas Tüketici Hizmetleri Yönetmelii’nde yer alan maddelerden örnekler:

 

·         Abone grubu dnda elektrik tüketmek, örnek durum: Tarmsal Sulama abonelii için tarmsal sulama faaliyeti dnda, ölçü ayrm yapmakszn bina, dam, baraka gibi kullanm alanlarnda ayn abonelik üzerinden elektrik tüketmek./Mesken abone grubundan elektrik abonelii bulunan bir tüketim noktasnda ticari faaliyette bulunulmasna ramen, mesken abone grubundan enerji tüketmeye devam etmek vb.

·         Mühürsüz sayaçtan tüketimi yapmak, örnek durum: Datm irketine haber vermeden mührü zarar görmü ya da mühürsüz sayaçtan elektrik kullanlmas

·         Kesilen elektrii, yükümlülüklerini yerine getirdikten sonra datm irketinin izni olmadan açmak, örnek durum: Borçtan dolay elektrii kesilmi kiinin borcunu yatrdktan sonra, datm irketinin açmasn beklemeden kullanma balamas

·         Ölçüm cihazndan sonra kendine ait elektrik tesisatndan üçüncü kiilere enerji vermek, örnek durum: Sayaçtan sonra kablo çekilerek bakalarna elektrik enerjisi verilmesi

·         Serbest tüketici sözlemesi bitmesine ramen sözlemesini yenilemeyerek eski sözlemesiyle veya sözlemesiz olarak elektrik kullanmna devam edilmesidir.

 

Kamuoyuna Saygyla Duyurulur.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..