milivolt electronics world news Yumurta_ihracatnda_Trkiyenin_hedefi_dnya_liderlii-didimhaber.net
13-01-2014

Yumurta ihracatnda Trkiyenin hedefi dnya liderlii

Yumurta_ihracatnda_Trkiyenin_hedefi_dnya_liderlii

AYDIN - 13.01.2014 13:43

 

Türkiye, 2013 ylnda 17 milyar 400 milyon adet yumurta üretimiyle dünya sralamasnda 10. srada yer alrken 406 milyon 711 bin dolarlk ihracatla Hollanda’dan sonra zirvenin orta oldu. Önümüzdeki süreçte ise dünya lideri olmay hedefliyor.

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller hracatçlar Birlii, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odas meclis salonunda "Kanatl Sektör" toplants düzenledi. Birlik Sektör Kurulu Bakan Sinan Kzltan, Türkiye’de kanatl sektöründe büyük yatrmlar yapldn, uluslararas standartlara sahip tesislerdeki kaliteli ve hijyenik üretim sayesinde 2013 ylnda 610 milyon 452 bin dolarlk kanatl eti, 406 milyon 711 bin dolarlk yumurta ihraç edildiini söyledi. Sektörün, tarihinde ilk kez 1 milyar dolar atn vurgulayarak, “Türkiye, 2023 ylnda 500 milyar dolar ihracat hedefi ortaya koydu. Bu ihracatn 2,4 milyar dolarlk diliminin kanatl sektöründen elde edilmesi için çalmalarmz planlyoruz. Kanatl Tantm Grubu, bu hedeflere ulamamz için youn bir tantm çalmas yürütecek.” dedi.

Kanatl sektörüyle ilgili kamuoyunda dillendirilen aslsz iddialar çürüten bir tantm kampanyas yürüttüklerini belirten Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamulleri hracatçlar Birlii Yönetim Kurulu Üyesi Keskin Keskinolu ise, “Halkmzn doru bilgilendirilmesini amaçlyoruz. Türk tavukçuluk sektöründe yanl bilinen dorularn düzeltilmesini salama, bamsz ve tarafsz uzmanlarn görüleriyle kamuoyunu bilgilendirme amaçl 'www.sagliklibilgi.org' adresli bir internet sitesi oluturduk. Bu sitede tp fakültesi, veteriner fakültesi, gda mühendislii gibi bölümlerden akademisyenlerin, halkmzn doru bilgilendirilmesine dönük açklamalar yer alyor.” eklinde konutu.

Yumurta üretiminde Türkiye birincisi olan Afyonkarahisar, 104 milyon dolarla Ege Bölgesi’nin yumurta ihracatnn yüzde 57’sini tek bana yapyor. ehirde kanatl sektöründe en çok ihracat gerçekletiren ilk be firma, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller hracatçlar Birlii tarafndan plaketle ödüllendirildi. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Hüsnü Serteser, kanatl sektöründe 110 milyon dolarlk ihracatla zmir’den sonra Ege Bölgesi’nde ikinci srada yer aldklarn kaydetti.

 

OSMAN AKÇAY | 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..