milivolt electronics world news Aydn'da_iki_hasta_renciye_karneleri_evde_verildi-didimhaber.net
24-01-2014

Aydn'da iki hasta renciye karneleri evde verildi

Aydn'da_iki_hasta_renciye_karneleri_evde_verildi

AYDIN - 24.01.2014 14:10
Aydn’da rahatsz olduklar için okula gidemeyen iki örenciye, karneleri ve hediyeleri evlerinde verildi. Kemik tümörü ve cam kemik hastas örencilerin evine giden Valisi Erol Ayyldz, yapt konumada, “Eitimle ilgili yaptnz her ey mutlaka yerini bulur. Eitimde feda edeceiniz kum tanesi bir tane zerre yoktur. Mutlaka deerlendirmeniz lazm. Fedakâr annelere ve eitimcilerimize teekkür ediyorum.” dedi.

Aydn’daki 754 örgün eitim kurumundaki toplam 8 bin 98 derslikte örenim gören 176 bin 395 örenci, karne alarak yaryl tatiline girdi. Tepecik beldesindeki Aydn Özel Eitim ve Uygulama Merkezi’nde düzenlenen karne töreninde konuan Vali Ayyldz, en çok yatrmn eitime yapldn söyledi: “Öyle artlar ve öyle imkanlar hazrlayalm ki velimizin gözü arkada kalmasn. Çocuunun hayatn en iyi ekilde idame ettirebilecei sosyal imkanlara kavuturalm. Otizmli çocuklarn heyecannn, hem çocuklarda hem de velilerde olduunu gördüm. Toplumun en zayf halkalar gibi görünüyor. Biz bu çocuklarmza karne vereceiz ama bu aslnda bizim karnemiz. Burada çocuklarmzn karne heyecanna ortak olduk. Bu çocuklarn alm olduu karne devlet olarak, sorumlu yöneticiler olarak aslnda bizim, sizin karneniz. Bu karne ne kadar baarl ise siz baarlsnz, karne ne kadar kötü ise düük not almsnz demektir. Suç çocuklarn deil, suç bizim demektir. Biz buraya karnemizi almaya geldik.”

Otizmli çocuklar için sosyal alanlarn bulunduu bir yaam köyü yapmay planladklarn belirten l Milli Eitim Müdürü Pervin Töre ise baarl bir yaryl geçirdiklerini söyledi: “Otizm, tüm dünyada olduu gibi ülkemizde de ad çok sk duyulan özel eitim kategorisidir. Bu okulda 6-13 ya aras çocuklar eitim görüyor. Burada çocuklarmza sekiz yllk eitim verilmektedir. Otizmli çocuklara sahip aileler, çeitli zorluklar içerisindeler. Bu zorluklarn bilinci içerisinde velilerin ve örencilerimizin yannda olmay borç biliyoruz.”

Veli ve örencilerine seslenen Aydn Özel Eitim ve Uygulama Merkezi Müdürü Mustafa Vural da, “Son yllarda engeli bireylere deer verilmektedir. Uygun eitim, yöntem ve araç gereçler kullanarak ilgileri, yetenekleri ve bilgileri dorultusunda hayata hazrlanmalarn salyoruz. Okulumuz, iki bran öretmeniyle 11 zihinsel engelli ve 24 otistik örencimize eitim vermektedir. Çocuklarmzn eitimlerini veren öretmenlerimizi ve sabr kahraman engelli velilerimizi kutluyorum.” eklinde konutu.

Programdan sonra Vali Ayyldz ve dier protokol üyeleri, otistik çocuklarn karnelerini verdi. Hasta olduklar için törene gelemeyen Dr. Fevzi Mürüvvet Uurlu Ortaokulu 6. snf örencisi olan kemik tümörü hastas Batuhan Koç ve 75. Yl Vali Muharrem Göktayolu Ortaokulu 7. snf örencisi Gülben Eliyatkn’n karneleri evlerinde verildi.

 

OSMAN AKÇAY | 

 

 

Keywords: Aydn,Eitim,Karne

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..