milivolt electronics world news i_Partisi'nden_Basn_Aklamas-didimhaber.net
24-01-2014

i Partisi'nden Basn Aklamas

i_Partisi'nden_Basn_Aklamas

BASIN AÇIKLAMASI

Uur Mumcu'nun katlediliinin üzerinden 21 yl geçti... Gladyo'nun kumanda aletini elinde tutan ABD'nin o dönemdeki kritik hedefi, Türkiye'yi hizaya sokmak ve Irak'n kuzeyinde bir kukla devlet kurmakt. Bu hedefin önünde duran Atatürkçü aydnlar katletmek Washington'un o yllarda izledii stratejiydi. Yine 13 yl önce Gaffar Okan'n katledilmesi, yllar sonra Amerika'nn hedefi hâlâ deimedi. Bugün de bu senaryolarn karsnda duranlar, Amerikanc gladyonun hedefi oluyor. Ergenekon, Balyoz, askeri casusluk, Oda tv  tertibiyle  gözaltna alnyor, tutuklanyor ya da yarglanyor. 

 Haftalardr yolsuzluk ve yargya yönelik ard arkas kesilmeyen haberlerle çalkalanan Türkiye’de, Mumcu’yu her geçen gün daha çok özlüyoruz. Mumcu’nun yllar önce yolsuzluk ve bamsz yarg temalaryla kaleme ald konulara baktmzda güncelliklerini nasl hâlâ koruduklarna ahit oluyoruz.

Mumcu, “Hukuk fakültesinde okuyup da daha önce imam hatip mezunu olanlara burs veriyorlar. Burs verilen örenciler de snavsz yargç ve savc oluyorlar. 2000 ylna doru baktmzda, vali ilahiyat fakültesi mezunu, emniyet müdürü slam enstitüsü mezunu, kaymakam imam hatip mezunu olacak” diyordu.

Uur Mumcu’nun 1 Mart 1987’de kaleme ald “mambayld” balkl yaz, “Elhamdülillah Müslümanz” sözünün nasl kullanldn anlatyordu. Mumcu, öyle diyordu o yazsnda:

“... Siyaset ticarete, ticaret siyasete, din de her ikisine araç edildi mi, artk bu sömürünün sonu gelmez... Din ticareti ile megul olanlara bakn, hemen hemen hepsi milyarder. Yalnzca Türk Liras ile milyarder deil bunlar, dolar milyarderi, mark milyarderi olmulardr birçou. Oh ne kolay!.. Çek bir besmele, gelsin paralar... Finans kurulular, irketler ve bu finans kurulular ve irketler aracl ile kazanlan milyarlar... Elhamdülillah Müslümanz!.. Elhamdülillah milyarderiz!... Bir kolumuz siyasette, öbür kolumuz ticarette, ayaklarmz da tarikatlarda... Bir üçgen bu... Ticaret, siyaset ve tarikat üçgeni... Bunlar dindarn sahtecileridir. Zavall yoksul Müslüman yurttalarn kanlarn emenler de bunlardr. nanç sömürücüleridir bunlar... Atatürk’ün laiklik ilkesinin ne kadar yararl, ne kadar gerekli olduunu, bu din sahtecileri ortaya çknca daha iyi anlyoruz...”

‘Devleti soymak için politikac klna girenler’

Yalnz bu deil elbette... Gazetecilik yaamn yolsuzlukla savama ayrm bir isim olan Mumcu, bugün tarttmz konulara k tutan onlarca yaz kaleme almt. Bunlardan bir dieri, 22 Mart 1976 tarihli, “Çete...” yazsyd. Mumcu, o yazsnda “Baz ülkelerde, baz kimseler, devleti soymak için, politikac klna girerler. Bunlar partilerde, Parlamentolarda boy gösterirler. thalat, ihracat, banka soygunu gibi ileri siyasal ilikilerle yürütürler. Bunlar da çetedir. Çetelerin en aal da bunlardr. Bunlar yüzlerine, devlet adam maskesi takp halk soyarlar. Allah’a çok ükür, memleketimizde böyle çeteler yoktur...” diyordu.

Yine 15 Ocak 1976’daki “Bir Örnek” balkl yazda, devletin nasl devlet olmaktan çkacan özetliyordu:

“...Bir toplum böyle çöker ite. Devletin yerini kaba kuvvet alr, susulur. Yasann yerini Allah alr, korkulur. Yolsuzluklar, cinayetler birbirini izler, eller kollar balanp götürülür. Vuran vurur, öldüren öldürür ve bütün bunlardan sonra bir ‘çete’ gelir ve devleti teslim alr. Solcuysa, vur, öldür, havan atei aç, yol ortasnda srtndan kurunla, ikencede öldür, hücrelere at; sacysa, srtn svazla, parlamento kürsüsünden savun, mahkeme tutananda öv... Devlet bu mudur? Bu mudur devlet?..”

‘Muhalefet ne yapyor? Bir iki bildiri...’

Mumcu’nun muhalefete de bir çift sözü vard ayn yazsnda; “Etkin muhalefet” isteyenler için:

“Ya buna kar muhalefet ne yapyor? Bir iki öfkeli bildiri, iki üç açklama... Sonra? Sonras koskoca bir hiç. Cinayetler yeniden birbiri ardndan ileniyor. Yine kanl mezar talar çoalyor. 190 muhalefet milletvekiline ramen srtn iktidar partilerine dayam çeteler, ülkede kol geziyor. Bu 190 kii, 1950 ylndan bu yana, CHP’nin Parlamento’da elde ettii en büyük çounluktur. Bir de 1957 ylndaki CHP’yi düünün, bir de 12 Mart sonras CHP’yi anmsayn. Bu çounlukla böylesine suskunluun amac ne olabilir acaba?”

‘Bir gün sra Genelkurmay bakanlarna gelir’

Onlarca yazsyla bugüne k tutan Uur Mumcu’nun 26 Nisan 1989 tarihli “Hukuk Devleti” balkl yazsyla bitirmek bu yaz için en ideal son olacaktr:

“...Bir kiiye yaplan hakszlk bütün topluma kar ilenen bir suç olarak görülmedikçe, bu gibi olaylarla daha çok karlarz. Hukuk devleti ve yarg güvencesi herkese gereklidir. Sradan yurttalara olduu kadar, bir gün cumhurbakanlarna, babakanlara, bakanlara, Genelkurmay bakanlarna ve generallere de!..”

Uur Mumcu ve Gaffar Okan' saygyla anyor, hatralar önünde eiliyoruz.

 

çi Partisi lçe Bakan

Bülent Boyer

 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..