milivolt electronics world news EMITT_Fuar_Balad-didimhaber.net
01-02-2014

EMITT Fuar Balad

EMITT_Fuar_Balad

Didim 01.02.2014 13.00 Cumartesi

 

-Dou Akdeniz Uluslaras Turizm ve Seyahat Fuar EMITT’te Didim stand ilgi görüyor
Dünya’nn 5. büyük turizm fuar EMITT Dou Akdeniz Seyahat ve Turizm Fuar, dün stanbul Beylikdüzü TÜYAP fuar alannda start ald. Dünyada ve Türkiye’de turizmde öne çkmak isteyen iller, beldeler, kalknma ajanslar, turizm firmalar ve sektör profesyonellerinin yer ald fuar, 2 ubat’a kadar gezilebilecek. Bu yl 18.  kez düzenlenen EMITT Fuarnda yer alan Didim stand büyük ilgi gördü.
Bu yl 18′nci kez düzenlenen EMITT fuarnn açlna Kültür ve Turizm Bakan Ömer Çelik, stanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, stanbul Büyükehir Belediye Bakan Kadir Topba, TYD Bakan Murat Ersoy, TÜROFED Bakan Osman Ayk, ülkelerin turizm bakanlar, turizm temsilcileri ve çok sayda davetli katld. Fuar toplantsnn açl konumasn yapan EMITT Direktörü Hacer Aydn, fuarn dünya turizmini bir araya getirdiini ve bu yl fuara 70 ülkenin katldn ifade etti. EMITT’in içeriini bu yl daha da zenginletirdiklerini belirten Aydn, bu yl fuarda ilk defa salk ve k turizmi için ayr salon açtklarn söyledi. Aydn, Fuara desteini sunan tüm kurum ve kurululara teekkür etti.

ÇELK: TURZM GELR %11.4 ARTTI”
Kültür ve Turizm Bakan Ömer Çelik ise Türkiye 2002 ylndan bu yana hem turizm, hem de ekonomide büyük ilerlemeler kaydetti. Bugünkü rakamlara göre Türkiye’nin turizm gelirinin 2013 ylnda bir önceki yla göre 11.4 artarak 32 milyar 310 milyon 424 bin dolar olduunu kaydeden Bakan Çelik, “Türk turizmcisiyle gurur duyuyoruz. Çünkü çou bu hayata ellerinde birer çantayla, küçük birer projeyle balamlar. Bugün sektörün önemli isimleri olarak dünyada ve ülkemizde kabul ve saygnlk görüyor. Bu gün açklanan rakamlara baktmzda Türkiye’nin turizm geliri 2013 ylnda bir önceki yla göre 11.4 artmtr. Turist says geçen yla göre artarak 39 milyonu buldu. Bu baar Türkiye’deki herkesin baarsdr” diye konutu.  Çelik, “Turizmdeki büyüme, sadece turizmin kendi dinamikleri ile açklanamaz. 11 ylda Türkiye’de sessiz bir devrim yaand. Güvenlik sorunu ortadan kalkt. Türkiye’nin hikayesi, güçlü demokrasi, büyüyen ekonomi ve aktif diplomasi ile geliti. Türkiye hem Avrupa’nn bir parças, hem Asya’nn, hem Ortadou’nun hem de Akdeniz’in. Bunu tüm dünyaya anlatan bir tantm stratejisi izleyeceiz. Turizm sadece turizm deil, ayn zamanda bir kent, ülke ve diplomasi meselesidir” ifadelerine yer verdi.

FUARIN KURDELES KESLD”
Açl konumalarnn ardndan fuarn açl kurdelesini kesen Bakan Ömer Çelik, Hüseyin Çelik, Vali Hüseyin Avni Mutlu ve Büyükehir Belediye Bakan Kadir Topba fuardaki stantlar tek tek gezerek ürünler hakknda bilgi ald. Türkiye turizminin çeitliliine destek vermek ve gelen ibirlii taleplerini deerlendirmek adna yeni projelerle gelen 18. EMITT Dou Akdeniz Uluslararas Turizm ve Seyahat Fuar’nda 3 nolu salonda yer alan Didim stand, gelen ziyaretçilerin ilgisini gördü. Didim standndaki çalmalara Didim Belediye Bakan Mümin Kamac, Didim Ticaret Odas Bakan aban Üstünda, Didim Turizm Dernei Bakan Deniz Atabay, Didim Ticaret Odas eski Bakan ve AK Parti Didim Belediye Bakan aday Ufuk Döver ile tesis sahipleri, Didim Belediyesi ve Didim Ticaret Odas meclisi üyeleri ile turizmciler katld. Fuarda ziyaretçilere Didim tantc broürler, CD’ler, tesislerin broürleri ile Didim Belediyesi’nce hazrlatlan incirler veriliyor.
KAMACI: EMITT FUARI’NIN KATKILARINI GÖRÜYORUZ”
Didim Belediye Bakan Mümin Kamac, EMITT fuarn yllardr takip ettiklerini belirterek, EMITT Fuar’nn Didim’e büyük katk saladn söyledi. Didim olarak EMITT Fuar’nn katklarn geçmi yllarda gördüklerini ifade eden Kamac, “Geçtiimiz yl otel rezervasyonlarmz çok iyiydi. Bu senede yaplan çalmalar dorultusunda iyi bir turizm sezonu geçireceimize biz inanyoruz” diye konutu. EMITT Fuar’nda 3 nolu halde yer alan Didim standna gelen konuklarla ilgilendiklerini kaydeden Kamac, “Didim’in tantmn en iyi ekilde yapmaya çalyoruz. Bu sene ticaret odamz, esnaf odamz, belediyemiz ve tesis sahiplerimiz hep bir aradayz” diye konutu. Kamac, bu yln Didim’in en iyi yllardan birisi olacan dile getirerek, “lçemizden EMITT Fuar’na ciddi bir sahiplenme var. Buda turizmin ilçemizle ilgili önemini belirtmektedir. Arkadalarmzn bu konuya duyarl olarak sahip çkmalarndan mutluyum ve kendilerine teekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.


“ATABAY: DDM, TURZMDE VME KAZANDI”
Didim Turizm Dernei Bakan Deniz Atabay da Türkiye’deki en büyük ve en önemli turizm fuar olan EMITT Fuar’na önem verdiklerini ve her yl katldklarn belirterek, Didim olarak yaptklar çalmalar EMITT Fuar’nda insanlara göstermeye çaltklarn söyledi. Didim olarak 10′un üzerinde yabanc fuara katldklarn, en geni ve detayl stant olarak yurtiçinde büyük öneme sahip EMITT Fuar’na katldklarn ifade eden Atabay, “Didim, gerek tarihiyle, gerek corafyasyla ve iklimiyle hem yurtiçinde, hem de yurtdnda büyük ivme kazand. Yabanc turist anlamnda çeitlilik artt ve özellikle Ruslardan Didim’e çok büyük ilgi var. Bu anlamda Rusya’da Kiev Fuar’na da katlyoruz” dedi.


Atabay, Didim’e hem yurtiçinden, hem de yurtdndan büyük talep olduunu kaydederek, “Bizde bu taleplere olumlu cevap verebilmek için büyük ura içerisindeyiz. 2014 ylnda ilçemize gelen ziyaretçileri laykyla arlamaya çalacaz” ifadelerine yer verdi.
Bulgaristan, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Çin, Dubrovnik-Hrvatistan, Fas, Filistin gibi 70’den fazla ülkenin katld fuar, 2 ubat’a kadar ziyaretçiler tarafndan gezilebilecek.

 

didim.bel.tr

Keywords: Didim, EMITT furar, Turizm

 

 

 

 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..