milivolt electronics world news AD_Rektr_Birinciolu:__ylda_daha_da_bydk-didimhaber.net
03-02-2014

AD Rektr Birinciolu: ylda daha da bydk

AD_Rektr_Birinciolu:__ylda_daha_da_bydk

AYDIN - 03.02.2014 17:22 Pazartesi

 

Aydn l Genel Meclis üyelerini bilgilendiren Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birinciolu, son üç ylda ciddi büyümeler yaadklarn söyledi. ADÜ’nün 40 bin nüfusla Aydn’da büyük bir aile olduunu, üniversiteyi bölgenin be önemli sektörü olan tarm, turizm, enerji, antik kentler ve sala göre yaplandrdklarn söyledi.

ADÜ’nün devletin katklarnn yannda, vatandalarn da desteiyle gelitiini kaydeden Rektör Birinciolu, “Üniversitemizde 39 bin örencimiz var. Son üç ylda örenci saymz ortalama yüzde 50 artt. ki yllklarda art oranmz yüzde 40 olurken dört yllklarda yüzde 52’dir. Lisansüstü, master ve doktora yapanlarn says da 712'den 2 bin 160'a çkarak, artmz yüzde 200 olmutur. Sokaklarda rastlamaya baladnz, yabanc ülkelerden gelen 244 yabanc örencimiz Aydn’da öretim alyor. Önümüzdeki yllarda bu say katlanarak artacaktr. Sebebi de yabanc örenci alma yetkisi ADÜ’ye verilmitir. Almn, snavn, tercihini, seçimini biz yapyoruz.” dedi. Devletin ve vatandan yaptrd binalarla üniversite alannn yüzde 153 arttn belirten Prof. Dr. Birinciolu, "Üç yl önce kurum bütçesi 107 milyon lirayken bu yl 177 milyon liradr. Fakültelerle ilgili genel bilgi verecek olursak fakülte saymz 6 idi, u anda 16 olmutur. Son dört fakültemiz de yaplanma aamasndadr. Denizcilik, Mimarlk ve Tasarm, slâmi limler ve Güzel Sanatlar da önümüzdeki iki yl içerisinde yaplanmalarn tamamlayacak olan fakültelerimizdir. ADÜ’yü çevrenin, corafyann emrettii ekilde yaplandrmaya çalyoruz.” eklinde konutu.

l Genel Meclisi Bakan Hayri Güleç bakanlnda l Özel daresi salonunda yaplan toplantda baz meclis üyeleri, ADÜ’nün ilçelerindeki çalmalar hakknda Rektör Birinciolu’na soru yönelterek bilgi aldlar. Güleç de meclis üyelerini bilgilendirdii teekkür etti.

 

OSMAN AKÇAY | 

 

 

Keywords: Aydn,ADÜ

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..