milivolt electronics world news Milli_Aydn_Bankas_kltr_merkezi_oldu-didimhaber.net
03-02-2014

Milli Aydn Bankas kltr merkezi oldu

Milli_Aydn_Bankas_kltr_merkezi_oldu

AYDIN - 03.02.2014 18:58 Pazartesi

 

Aydn Belediyesi tarafndan ehrin tarihi ve kültürel zenginliine kazandrlmak amacyla kamulatrlan Milli Aydn Bankas binas, 134 gün süren restorasyon çalmas ardndan kültür merkezi olarak hizmete açld.

 

Aydn Belediyesi'nce 1 milyon 100 bin liraya kamulatrlan ve 134 gün süren restorasyon çalmasnn ardndan Milli Aydn Bankas binas, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Aydn'a ilk geliinin 83. yl dönümünde kültür merkezi olarak hizmete açld. Milli Aydn Bankas binasnn kamulatrmasnda emei geçen basn mensuplarna teekkür eden Belediye Bakan Özlem Çerçiolu, kent bilincini gelitiren en önemli noktann, ayn kentte yaayan insanlarn sahip olduu ortak deerler olduunu belirtti.

 

Çerçiolu, “Aydnllarn birçok ortak deerinden birisi olan Milli Aydn Bankas binasn kentin hizmetine sunmaktan mutluluk duyuyorum. Milli Aydn Bankas'nn dönemin zor artlar içinde, ulusal sermaye için bu topraklarda hayata geçirildi. 1914 ylnda kentimizde, hizmet vermeye balayan Milli Aydn Bankas, Aydn'n tarmsal üretimini destekleyerek kooperatifçilik anlayn yaygn klmak amacn tayordu. Milli Aydn Bankas, döneminde tüm Ege Bölgesi’ne yaylm ubeleriyle Aydn’n markalam ismidir. Tarihi binamz, uzun bir süredir atl olarak duruyordu. Hatta içerisinde çok ksa süre öncesine kadar Çin mal eyalarn satlmas içimizi burkuyordu. Bu deerimizi, halkmzn kullanmna kazandrmay kendimize bir görev bildik. Yüzyllk süreç içinde kentimizin simge yaplarndan birisi haline gelen Milli Aydn Bankas binasn, gelecee tama kararl ile kamulatrdk. te bugün burada sizlerle beraber bunun mutluluu yayoruz. Uzun yllar Aydn çiftçisinin aln terine destek veren bu tarihi bina, bundan böyle kentimizdeki kültür ve sanat faaliyetlerinin merkezi olacaktr. Kültür merkezimizde sadece sergilere deil, çeitli kurs, seminer ve farkl etkinliklere de yl boyunca ev sahiplii yapacaktr. Emei geçen herkese teekkür ediyorum." diye konutu.

 

Konumann ardndan protokol üyeleri, açl kurdelesini kestikten sonra Atatürkçü Düünce Dernei tarafndan açlan Atatürk Fotoraflar Sergisi'ni gezdi. Öte yandan, Milli Aydn Bankas binasnn restorasyonu 319 bin 214 liraya mal olmutu.

 

Açla; Aydn Belediye Bakan Özlem Çerçiolu, CHP Aydn milletvekilleri Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Osman Aydn, Çine Belediye Bakan Enver Salih Dinçer, ncirliova Belediye Bakan Fadime Orbay, Germencik Belediye Bakan Ahmet Yavaolu, Efeler Belediye Bakan aday Mesut Özakcan, belediye bakan adaylar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayda vatanda katld.

   

OSMAN AKÇAY | 

 

Keywords: Aydn, Aydn Belediyesi, Kültür, Kültür Merkezi, Atatürk

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..