milivolt electronics world news Aydn_Belediye_Meclisi_toplants_yine_gergin_geti-didimhaber.net
04-02-2014

Aydn Belediye Meclisi toplants yine gergin geti

Aydn_Belediye_Meclisi_toplants_yine_gergin_geti

AYDIN - 04.02.2014 16:20 Sal

 

Uzun süredir toplantlar gergin geçen Aydn Belediye Meclisi, yine hareketli saatler yad. AK Parti'li üye Nebil Alparslan’n önerge vererek baz konularda genel görüme açlmas talebi ortam gerdi. Meclis bakanln Sümran Ünal’n yapt toplantda, zaman zaman üyeler arasnda sözlü satamalar yaand, bazlar da birbirinin üzerine yürüdü.

 

Bu sabahki belediye meclis toplantsnda, genel görüme yapld ve yeni yaplarda açk ve kapal çkma (balkon) tartmas yaand. Meclis Üyesi Alparslan’n gündem d önerge verme ve okuma talebi meclisi kartrd. Alparslan, Bakan Ünal'n okumasna izin verdii önergede yeni otogar inaatnn durumu, AYBA, mahkeme tarafndan yürütmesi durdurulan 2014 yl mali bütçe ve performans bütçesi ile ehir meydannda yaplacak bina giydirme konularnda Belediye Kanunu'nun 26. maddesi gerei genel görüme açlmasn istediklerini belirtti. Önerge, oylamayla gündeme alnd ve komisyonlara havale edildi. Sümran Ünal ise komisyonlara gönderilmesinin hata olduunu, önerge gerei meclisin oturuma çarlmas gerektiini söyledi ancak yeniden oylama yaplmad. Konularn hukuk çerçevesinde konuulmas gerektiini belirten Ünal, "Aydn Belediyesi ile ilgisi olmayan konu hakknda genel görüme talep ediliyor. Çetepe Belediyesi'yle ilgili konuyu gündeme getiriyorsunuz. Bu, Çetepe Belediyesi’ni ilgilendirir. Varsa bir ey, suç duyurusunda bulunulur. Burada yaptrlan Aydn Otogar ile ilgili ruhsat verip vermemek, Çetepe Belediyesi’nin yetkisidir. Kaçak inaat varsa bildirisiniz. Önergeyle ilgili düzeltme yapmak için arkadalar uyaryorlar. Verilen önergede genel görüme istendii için burada komisyona gidecek bir durum olmad söyleniyor. Bu mevzuata uygun, hukukçularmz söylüyorlar." dedi. Genel görüme geni kapsaml olduu için meclisin bir tarih ve saat belirmesi gerektiini söyleyen Nebil Alparslan ise genel görümede sorularn veya taleplerin cevaplandrlmas konusunda bürokratlarn ve dosyalarn hazr olmas gerektiini, geçitirilecek konular olmadn ifade etti.

 

Açk ve kapal çkmalarla ilgili gündem maddesi üzerinde yaanan tartmalar sonunda da bu uygulamann kanunlara uygun olarak yaplabilmesi için komisyona sevk edilmesi ve iyi bir sonuç alabilmek için çalma yaplmas kararlatrld. Bu konuyu geçen haftalarda Aydn Mimarlar Odas temsilcisi Tuncer Saray gündeme getirmi, balkon yasann sadece Aydn için uygulandn savunmutu. Saray, konu hakknda görü istenen Çevre ve ehircilik Bakanl Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüü’nce, Aydn’da kamu alanna açk veya kapal çkma yaplamayacann belirtildiini, bu durumun inaat sektörünün gelimesine engel tekil ettiini kaydetmiti. Aydn'da bu kapsamda 100'e yakn projenin bekledii de örenildi.

OSMAN AKÇAY | 

 

Keywords: Aydn, l genel meclisi, tartma

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..