milivolt electronics world news Aydn'da_makine_imalatlarna_'CE'_belgesi_anlatld-didimhaber.net
06-02-2014

Aydn'da makine imalatlarna 'CE' belgesi anlatld

Aydn'da_makine_imalatlarna_'CE'_belgesi_anlatld

AYDIN - 06.02.2014 16:40 Perembe

 

Aydn Bilim Sanayi ve Teknoloji l Müdürlüü, TSE ile makine imalat konusunda faaliyet gösteren firmalar CE konusunda bilgilendirdi. TSE yetkililerinin de katld bilgilendirme toplantsnda CE belgesine bavurma, hazrlk ve belgenin kullanm için neler yaplmas gerektii anlatld. Katlmn az olduu toplantda konuan l Müdürü Mustafa Görgülü, “Artk üretim, ürün güvenlii üzerine kurulmaya balad. Siz güvenli ürün üretmediiniz müddetçe ne rekabet ne üretme ne de pazara girme ansnz var.” dedi.

 

Toplantda imalatç firmalara Makine Emniyet Yönetmelii kapsamnda hangi ürünlere üretici ve onaylanm kurulu tarafndan CE uygunluk iareti ilitirilmesi gerektii, teknik dosya hazrlama ve CE iareti ilitirme süreci, hangi durumlarda piyasaya arz edilen ürünlere idari para cezas uyguland anlatld Firma yetkilileri, bu konulara daha duyarl olmaya çarld. CE uygunluk iaretinin ürünün güvenlii olduunu belirten l Müdürü Görgülü, "Aydn’da tarm makineleri ve ekipmanlar imalat konusunda youn bir çalma var. limizde 56 deiik çeitte makine üretimi yapan 100’e yakn firma var. Bakanlmza kayd olamayan firmalar da vardr. Buralarda güvenlik için bu belgenin alnmas zorunluluu var.” eklinde konutu.

 

Toplantya katlanlara seslenen Aydn Vali Yardmcs Abdullah Aslan ise günümüzde standard olamayan hiçbir ürün bulunmadn kaydetti. Türkiye'de ve dünyada rekabet için yeniliklere ve güvenlie önem verilmesi gerektiini vurgulayarak, “AB’ye uyum sürecinde günlük yaantmzda da bir standarda uymak zorundayz. Standart d eyalar ve aletlerin güvencesi yoktur. Firmalarmz, ayakta kalmak ve salam durmak istiyorsa mutlaka çan gerektirdii eitim, çalma düzeni ve rekabet artlar içerisinde yerini almal.” dedi.

 

TSE uzmanlarnn sunum yapt toplantda, KOSGEB Aydn Hizmet Merkezi Müdürü Turgut Gözen de bir konuma yaparak, kurum olarak yapabilecekleri destekler hakknda bilgi verdi.

 

OSMAN AKÇAY | 

 

Keywords : Aydn, CE Belgesi,TSE, KOSGEB

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..