milivolt electronics world news Kalp_pili_telleri_kapal_ameliyatla_deitirildi-didimhaber.net
11-02-2014

Kalp pili telleri kapal ameliyatla deitirildi

Kalp_pili_telleri_kapal_ameliyatla_deitirildi

AYDIN - 11.02.2014 12:06 Sal


Aydn Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Aratrma Hastanesi Kardiyoloji Bölümü doktorlar, bir hastann kalp pili tellerini, açk kalp ameliyatyla deil, küçük bir kesiyle deitirmeyi baard. Daha önce farkl bir merkezde taklan kalp pilinin bal olduu tellerin yerinden çkarlamamas sebebiyle yüksek riskli olarak açk kalp ameliyat önerilen Kamil Öksüz, kapal ameliyatla salna kavutu.

Ameliyat Prof. Dr. Tarkan Tekten, Yrd. Doç. Dr. Hasan Güngör, Yrd. Doç. Dr. Ufuk Erylmaz ve ekibi yapt. Konuyla ilgili bilgi veren Güngör, “Hastann d merkezde, yaklak dört yl önce sol göüs bölgesine kalp yetersizlii nedeniyle oklama özellii olan kalp pili taklm. Zamanla enfeksiyon gelimesi nedeniyle batarya kar tarafa alnm ancak kalbin içine giden teller, yapklk nedeniyle çkarlamad için cilt altnda braklm. Son iki aydr bu teller, enfeksiyonla ciltten darya çkm. Bu tellerin çkarlmas için baka bir merkezde açk kalp ameliyat önerilmi ancak hastada ar kalp yetersizlii olduu için yaplamam. lk deerlendirmede, kalbin içine giden toplardamar etrafna yapm tellerin, ciltten küçük bir kesi yaplarak tabanca eklinde bir cihazla kademeli olarak kesilerek çkarlabileceine karar verdik. Hastann kalp içine yapm pil telleri, Türkiye’de nisbeten yeni olan bu yöntemle küçük bir kesiyle çkarld.” dedi.

Ameliyatn baarl geçtiini ve ADÜ’nün her geçen gün baarlarna yenilerini eklediini kaydeden Yrd. Doç. Dr. Güngör, ''Üniversitemizin Kardiyoloji Bölümü olarak, deerli ve tecrübeli hocalarmzla bu tür nadir ve zor ilemler de dahil olmak üzere her türlü giriimi baaryla yapmaktayz. Üniversitemiz Kardiyoloji Bölümü'nü bölgenin markas yapmak için tüm bilimsel yenilikleri günü gününe takip ederek sürekli çalmaktayz. Bize yardmc olan herkese ve ekibimize çok teekkür ederiz.'' eklinde konutu.

 

Keywords: Aydn, ADÜ, Uygulama ve Aratrma Hastanesi Kardiyoloji Bölümü, Kalp Ameliyatlar

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..