milivolt electronics world news Trk_Eitim-Sen_ube_Bakan:_MEB_tasars_eitimi_yangn_yerine_evirir-didimhaber.net
19-02-2014

Trk Eitim-Sen ube Bakan: MEB tasars eitimi yangn yerine evirir

Trk_Eitim-Sen_ube_Bakan:_MEB_tasars_eitimi_yangn_yerine_evirir

AYDIN - 19.02.2014 15:46 Çaramba

 

Türk Eitim-Sen Aydn ube Bakan Rdvan Naci Devli, hükümetin TBMM’ye gönderdii, Milli Eitim Temel Kanunu ile Baz Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Deiiklik Yaplmasna Dair Kanun Tasars'n eletirdi. Tasary pimi çekilmi bombaya benzeterek, “Emniyet ve yargdan sonra Milli Eitim'e de el atan iktidar, çatlak ses çkmamas için her türlü gayreti göstermektedir. Paydalarla hiçbir istiare yapmadan, 'Ben yaptm oldu' anlayyla hazrlanan, siyasallamann önünü açan, kadrolamay eitimin her hücresine yerletiren ve tam bir ucube yasa tasars, eitim hayatmz yangn yerine çevirecektir. Bu tasars yasallarsa 110 bin okul yöneticisi olumsuz etkilenecektir.” dedi.

Aydn Sevgi Yolu'nda Türk Eitim-Sen üyeleriyle birlikte açklama yapan ube Bakan Devli, söz konusu tasarnn kanunlamas durumunda Milli Eitim Bakanl’na bal bütün okul müdürü ve yardmclarnn görevden alnaca iddia etti. Son yllarda özellikle valilerin ve Milli Eitim müdürlerinin hükümetten bamsz hareket etmediini, kimin okul müdürü olacana hükümetin karar vereceini, kimlerin yanda ve srda olduunun iktidar tarafndan bilindiini savunan Devli, “Yasa tasarsnda, dört yl ve üzeri sürelerle okul müdürü, müdür bayardmcs ve müdür yardmcs olanlarn bu görevleri sona erecektir. Bundan sonra okul yöneticileri Milli Eitim il müdürü ve vali oluruyla okul müdürü, müdür bayardmcs ve müdür yardmcs olacaklar. Okul yöneticilerinin bir dört yl daha bu görevlerine devam etmelerine ise Milli Eitim il müdürü ve vali karar verecektir. Anlalan kendi kadrolarn oluturmak için okul müdürlerine sözlü snav getirmek yeterli olmad ki hükümet, bu kez de hiçbir kstas getirmeden istedii kiileri dorudan okul müdürü, müdür bayardmcs ve müdür yardmcs olarak atamay arzulamaktadr.” eklinde konutu. Milli Eitim Bakanl'nn merkez tekilatnn hallaç pamuu gibi datldn öne süren Rdvan Naci Devli, bunun gerekçesinin kamuoyuna anlatlmas gerektiini söyledi: "Üst düzey yöneticiler görevden alnarak MEB’in hafzas silinmektedir. Bunca tecrübe, birikim çöpe atlmaktadr. Devlette süreklilik ilkesi zedelenmektedir."

 

Tasarnn stajyer öretmenlerle ilgili bölümünün de kabul edilemez olduunu savunan Türk Eitim-Sen Aydn ube Bakan, unlar kaydetti: “Stajyer öretmenler için performans deerlendirme kriterleri belli deildir. Öretmenin performansn kim, neye göre belirleyecektir? Eitim fakültesini bitiren, KPPS puanyla öretmen olmaya hak kazanan bu gençlerimize nasl bir eziyet yaatlmak istenmektedir? Sözlü snav neyin nesidir? Bu ülkede sözlü snavn adam kayrma ve torpil olduunu bilmeyen var mdr? Ksacas bu tasaryla iktidar, kendisi gibi düünmeyenleri öretmen olarak dahi istihdam etmemeye ant içmitir. Çok açktr ki AKP ideolojisine, siyasi görüüne uygun olan, yaptklar her eyi alklayan öretmenleri MEB’e yerletirecek ve iktidara biat eden öretmen ordusu, eitim camiasnda vücut bulacaktr.”

 

OSMAN AKÇAY | 

 

Keywords: Aydn, Eitim_Turk_Sen,Meb

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..