milivolt electronics world news St_reticisinin_hibe_destei_TKDK'den-didimhaber.net
20-02-2014

St reticisinin hibe destei TKDK'den

St_reticisinin_hibe_destei_TKDK'den

AYDIN - 20.02.2014 09:46 Perembe

 

Tarm ve Krsal Kalknmay Destekleme Kurumu (TKDK) Aydn l Koordinatörü Erhan Çiftçi, süt üreten tarm iletmelerine hibe destei saladklarn bildirdi. Tarm iletmelerinin yeniden yaplandrlmas ve Avrupa Birlii standartna ulatrlmasna yönelik yatrmlar, makine ekipman alm, yapm ileri, hizmet alm ve görünürlük harcamalar, desteklerin belirlenmesine esas olacak uygun harcamalar. Proje kapsamnda ahr yapm ve ilgili makine ekipman alm, iletme için gerekli olan yem deposu ve idari bina gibi yaplar da destekten faydalanabilecek.

 

l Koordinatörü Çiftçi, halihazrda süt üretimi, inek, koyun veya keçi sütü konusunda faaliyet gösteren, üretim ve faaliyetiyle ilgili kayt ve sertifikalar tam olan ve bu iletmelerini modernize etmek, geniletmek veya faaliyetlerini devam ettirecek yatrmlar yapmak isteyen iletmelerle sfrdan balayarak yeni bir tesis kurmak isteyen müteebbislere de yatrm destei salanacan söyledi. Çiftçi, bu desteklerle bölgede kaliteli hayvancln yansra süt ve süt ürünlerinin ilendii iletmelerin saysnn artacan belirterek, "Bu iletmelerle ilimizde krsaln daha hzl bir ekilde kalknacan ve istihdamn artacan hep birlikte göreceiz. Uygun harcama tutar üst limiti 1 milyon euro. Hibe destei yüzde 65’e varan oranlarda karlksz olarak TKDK tarafndan destekleniyor. Ayrca TKDK'nn destekledii projelerde faydalanclar, projeleriyle ilgili harcamalarnda vergiden muaf olup KDV, ÖTV, gelir vergisi, kurumlar vergisi ve gümrük vergisi gibi vergileri de ödemiyorlar.” dedi.

 

Hayvanclk hibe desteklerinin Aydn’da etkili bir ekilde kullanlmasn istediklerini belirten Erhan Çiftçi, bu çerçevede nitelikli ve kaliteli proje beklediklerini ifade etti: “limizde hazrlanan projelerin hibe desteklerinden faydalanabilmeleri için kanuni çerçevede yatrmclara her türlü destei vermeye hazrz. Yatrmclar, proje konusunda daha detayl bilgi ve belge almak için kurumumuza bekliyoruz. Aydn’daki süt üreten tüm yatrmclara, kaplarmz her zaman sonuna kadar açk. TKDK olarak çiftçinin ve yatrmclarn her zaman yanndayz. Tarmsal ve krsal yatrmlarla ilgili her konuda, herkese yardmc olmaya hazrz. Hibe destek fonlarndan ilimizi maksimum düzeyde yararlandrmak için tantm ve bilgilendirme çalmalarna devam ediyoruz.”

 

OSMAN AKÇAY | 

 

Keywords: AydnTKDK, Tarm letmelerine destek

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..